Slušaj vest

Novak Đoković je odlučio da nastupi u Šangaju i već od četvrtka ili petka ga očekujemo na terenu, a srpski teniser se sada prvi put pojavio na terenima teniskog kompleksa u ovom kineskom gradu. Desilo se ono što se i inače dešava kada stigne u Aziju - potpuni delirijum!

Čim je promolio glavu na teren mogli smo da čujemo kako navijači koji su ga dugo čekali da dođe vrište i aplaudiraju mu, a on je odvojio vremena da se sa svima pozdravi, da im pruži ruku i da autogram. Navijači su u Šangaju doneli mnogo srpskih zastava i natpisa na srpskom iako realno teško da je bilo nekoga iz Srbije na tribinama. Novak je prvi trening odradio sa Holgerom Runeom koji mu je među omiljenim sparing partnerima, ali i među igračima mlađe generacije koji ga najviše muče na terenu.I sa njim se srdačno pozdravio, a onda krenuo da vežba kako bi se spremio za meč drugog kola koji ga čeka. 

Srpski teniser je slobodan u prvom kolu turnira u Šangaju i čeka u drugom kolu boljeg iz duela Amerikanca Aleksa Mikelsena i domaćeg takmičara Junčaokete Bua.U trećem kolu može da se sastane sa Đovanijem Mpeši Perikarom i Flaviom Kobolijem, a u četvrtom ga čekaju Aleksandar Bublik ili Frensis Tijafo. Od četvrfinala kreću baš velika imena pa tu može da zaigra sa Grigorom Dimitrovim ili Andrejom Rubljovom, a najteži rival u njegovom delu žreba je Aleksandar Zverev sa kojim treba da igra u polufinalu. Pogledajte kako je kineska publika dočekala Novaka: 

Novak je u karijeri četiri puta osvajao ovaj turnir, a jedno vreme je to bilo baš njegovo dvorište. Prvi trofej uzeo je 2012. kada je pobedio Endija Mareja, onda je 2013. savladao Huana Martina Del Potra, pa je 2015. ponovo digao pehar pobedom nad Žoom Vilfredom Congom. Poslednju titulu uzeo je 2018. godine pobedom nad Bornom Ćorićem a poslednji meč u Šangaju odigrao je 2019. godinekada ga je u četvrfinalu savladao Kevin Anderson.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir Zezanje do suza - Novak i Grigor pravili šou