Slušaj vest

Španski teniser Rafael Nadal objavio je kraj karijere. "Bik sa Majorke" potvrdio je da će mu nastup za reprezentaciju Španije u Dejvis kupu krajem novembra biti i poslednji zvanični mečevi u karijeri, pošto se već godinama bori sa povredama zbog kojih ne može da pruži ni delić svojih najboljih igara po kojima ćemo ga pamtiti.

Pamtićemo ga po 206 nedelja na vrhu ATP liste, 22 grend slema, 36 mastersa i zlatu na Olimpijskim igrama, ali i rivalstvu koje je gajio sa Rodžerom Federerom i Novakom Đokovićem. Iako je objektivno ono sa Đokovićem bilo veće, prosto igrali su više puta (čak 60) i često su se sretali u finalima, medijski je više propraćeno ono sa Federerom, delom i zbog toga što se prvo pojavilo, kao i zbog toga što su njih dvojica bili prisniji. Za razliku od Đokovića i Nadala koji su imali i "razmirice".

Jumeau Alexis/ABACA / Abaca Press / Profimedia, ALBERTO MARTIN/EFE Rafael Nadal i Novak Djoković

Zato i nije iznenađenje što se Federer među prvima javio Nadalu na društvenim mrežama nakon objave o penziji, poručivši još jednom koliko ga ceni kao tenisera i čoveka.

"Kakva karijera, Rafa! Uvek sam se nadao da ovaj dan nikada neće doći. Hvala ti za nezaboravne uspomene i neverovatna dostignuća u igri koju volimo. Bila je apsolutna čast!", napisao je Federer kao komentar na objavu Nadala, za šta je dobio veliki broj "lajkova".

Interesantno, Rodžer Federer se u međuvremenu nije oglašavao nakon što je Novak Đoković osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Parizu. Nije se udostojio da "skine kapu" Đokoviću kao što je to uradio Nadalu, ali ni to nije iznenađenje.

Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia, MAST IRHAM/EPA Rafael Nadal

BONUS VIDEO:

RTS Rafael Nadal čestita Novaku Đokoviću