Slušaj vest

U drugom kolu EvroligePartizan gostuje u Madrid, gde će ga dočekati Real, a meč je na programu večeras u 20.45. Dakle, biće ovo težak susret za Valjak, ne samo zbog toga što će se na drugoj strani naći četa Ćusa Matea, već i iz razloga što u susret ulaze sa porazom iz prve utakmice protiv Baskonije. Na sve to, crno-beli idu i verovatno oslabljeni za Dvejna Vašingtona koji se tek vratio u tabor Željka Obradovića.

Statistika Evrolige, koja se vodi od 2000. godine, kaže: 20:5 u korist kraljevskog kluba. Pre famozne plej-of serije crno-beli su, dakle, slavili tri puta. Najpre 2008, potom 2011. i opet 2023. u ligaškom delu sezone. Baš tad je Valjak pokazao da može da pomrsi konce i najboljima, a da nije bilo reč samo o trenutku sreće potvrdili su i koji mesec kasnije kad su u samo dva dana srušili Real u Madridu.

A, pošto se ne da živeti od stare slave Partizan mora ponovo da dokaže da je neugodan rival. Sigurno da im u time neće mnogo pomoći činjenica da Real, takođe neočekivano, u meč ulazi kao poražen, pošto ga je u prvom kolu nadigrao Bajern iz Minhena. Dakle, želja za pobedom i dokazivanjem će biti na vrhuncu u oba tima. Ono što je dobro za izabranike Ćusa Matea jeste da ulaze u meč posle važne pobede nad Saragosom 101:95, u drugom kolu ACB lige. Mada i Partizan dolazi posle, takođe, značajnog trijumfa nad Cedevitom 113:78.

Kampaco ostaje u timu, pridružuje se Hezonja

12542965 (1).jpg
LEONHARD SIMON/EPA 

Bivši igrač Crvene zvezde Fakundo Kampaco trebalo je da propusti meč sa Partizanom zbog suspenzije koja mu je sledovala zbog sukoba na utakmici sa Bajernom. Ipak, španski klub je uložio žalbu, a ona je u toku jučerašnjeg dana i prihvaćena - organizator igre Reala naći će se sastavu za meč sa crno-belima. Izlišno je govoriti koliko Argentinac znači klubu, u protekloj sezoni je prosečno beležio 11,5 poena za nešto više od 25 minuta na terenu.

A, koliko Ćus Mateo računa na pomoć 181 centimetar visokog pleja govori i činjenica da je igrao u 37 mečeva i od toga je 36 puta bio starter. S druge strane, ni njegova odlična rola protiv Bajerna, kojem je dao 19 poena, nije pomogla Realu da upiše pobedu, ali tu je sada i Mario Hezonja čiji će povratak značajno uticati na kraljevski klub. Hrvat se vraća na teren posle nekoliko propuštenih mečeva zbog bolesti, ali kako se vraća... U velikom stilu, pošto je u pobedi Reala protiv Saragose upisao 13 poena, pet skokova i dve asistencije, što ga je učinilo trećim najefikasnijim igračem u svojoj ekipi.

O povratku krilnog igrača govorio je i Željko Obradović. Trener crno-belih je bio jasan: "Što se tiče Hezonje, njegove kvalitete znamo, jedan od najboljih šutera u ovom trenutku u evropsko košarci. Naravno da je i on veoma bitan igrač", zaključio je Obradović.

Bošnjaković putuje u Madrid

Mitar Bošnjaković (4).JPG
MN Press 

Mitar Bošnjaković je ovog leta stigao u Partizan upravo iz Reala. Dečak rođen u Novom Sadu je ponikao u omladinskoj školi ovog kluba, u protekloj godini vodio je Real u juniorskoj Evroligi, a poslednjih meseci je trenirao i sa seniorskom ekipom. U španskom klubu se igrači gotovo i nisu promenili, tako da je mladi Bošnjaković dobro upoznat sa igrom rivala.

Dakle, Obradović je u Španiju poveo 13 igrača, dok su u Beogradu ostali povređeni Ajzea Majk i centar Aleksa Dimitirijević

Obradović o dobro poznatom rivalu

željko obradović
Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved 

Da Partizanu neće biti lako u Madridu govore i izjave trenera crno-belih Željka Obradovića. "Znamo šta je Real i koliko je to dobar tim. Spremali smo se i želimo da odigramo najbolju moguću utakmicu u ovom trenutku. Svesni smo njihovog kvaliteta, ali smo takođe i svesni naših kvaliteta", započeo je Obradović.


Već je poznato o kakvom rivalu je reč, ali je Obradović poželeo da naglasi spremnost protivnika. "Izuzetan kvalitet i nije novo ako kažem da je to ekipa koja ima najveću ambiciju, a Real Madrid ne može da ima nijednu drugu ambiciju nego da bude prvak Evrope", objansio je.

Najtrofejnijem treneru Evrope jasni su razlozi poraza u prvom kolu. Sada Valjak ima priliku da popravi utisak, a evo i potencijalnog rešenja: "Razgovarali smo sa igračima, odradili smo tri dobra treninga kao pripremu za tu utakmicu i da probamo da igramo na način na koji smo odigrali poslednju utakmicu, čak i ovu koju smo igrali u Vitoriji. Potrebno je imati koncentraciju svih 40 minuta, to je ono što nam je falilo protiv Baskonije", zaključio je Obradović.

Gde gledati Partizan

Susret Partizana sa Realom ćete moći da pratite uživo u tekstualnom prenosu uz MONDO ili u TV prenosu na Sport klubu 1 od 20.45.

BONUS VIDEO: 

Mondo/Nemanaja Stanojčić Partizan himna na početku nove sezone ABA lige