Slušaj vest

Novak Đoković ne planira da ide u penziju u skorije vreme, neće stopama Rafaela Nadala. Svestan je i on da njegova teniska karijera ne može da traje još dugo, tako da pravi planove i za budućnost. I to kakve... Ima nekoliko ideja koje nemaju direktnu vezu sa "belim sportom".

O čemu mašta? O tome da svira saksofon i da glumi u pozorištu, a možda čak i u nekom filmu. "Imam mnogo stvari. Zanima me toliko stvari u životu. Želim da naučim da sviram saksofon. Baš, baš to želim da naučim. Pre nekoliko godina sam dobro svirao neko vreme, pa sam se onda unazadio, jer nisam dovoljno vežbao. Sada me podsećate da moram da vežbam više", rekao je Novak u intervjuu za "Vog".

Usledila je konstatacija novinara da nije loša ideja da osnuje džez bend. "Voleo bih da naučim kako da pevam, kako da sviram instrumente. Saksofon je na prvom mestu, mada želim i neke druge da naučim. Takođe, voleo bih da glumim u pozorištu. Mnogo volim pozorište."

ALEX PLAVEVSKI/EPA Novak Đoković šangaj

Bez mnogo pitanja, nastavio je da obrazlaže. "Voleo bih da glumim, ne u filmovima, već prvo u pozorištu. Volim tu živu interakciju sa ljudima. Imam omiljenu predstavu, ali je vi ne znate, jer je iz moje zemlje. Volim komediju i trudim se da pokupim određene savete od prijatelja koji su glumci u komedijama. U nekom trenutku bih voleo da naučim kako da slikam, crtam, te stvari vezane za umetnost."

Svideo mu se predlog i da jednog dana glumi u nekoj komediji na velikom platnu. "Sa Džimom Kerijem. To je san. Neverovatan je. Njegove facijalne ekspresije, gluma. Uvek sam to voleo, radio sam i ja takve stvari na početku svoje karijere kada sam imitirao druge tenisere i teniserke i to je bilo viralno."

MONDO/Tamara Veličković Stjepan izveo Novaka Djokovica na binu

 Ima velike planove za budućnost. "Strastven sam kod mnogih stvari, zdravlje, oporavak, sportska nauka, biotehnika, mnoge stvari me zanimaju, imam širok spektar interesa i moje investicije su uglavnom u takvim nekim stvarima. Moj tim i ja se trudimo da povežemo određene tačke i da ostavimo zaveštanje sa jakim brendovima. Voleo bih da moj brend ne bude samo vezan za tenis već i za filantropiju, velnes i mnoge druge stvari. Mnogo toga se dešava, rekao bih da moj agent i savetnik za biznis ima previše stvari na tom spisku. Samo on to zna, ali je uzbudljivo, jer je to na neki način i moja tranzicija. Znam da ulazim u tu neku završnu fazu svoje karijere i ne znam koliko dugo će da traje, jer ne postavljam nikakve limite na to", zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO:

Instagram/djokernole Novak Đoković peva sa Miroslavom Ilićem