Slušaj vest

Nemačka je pobedila večeras Bosnu i Hercegovinu 2:1 (2:0) u okviru trećeg kola "A" divizije Lige nacija. Uprkos odsustvu velikog broja važnih fudbalera, Nemci su došli do rutinske pobede koja je mogla biti i ubedljivija, da nisu toliko "žurili" u napad, pa su im tako čak tri gola poništena zbog ofsajda.

Trijumf je potpisao dvostruki strelac Denis Undav koji se od prošle sezone "preporodio" u dresu Štutgarta, nakon lutanja u dresu Brajtona u Premijer ligi. Undav je svoju golgetersku seriju nastavio u 30. i 36. minutu, dok mu je u 58. poništen het-trik zbog nedozvoljene pozicije. Isti je bio slučaj i sa Klajndinstom u prvom poluvremenu, odnosno Gnabrijem u drugom, kada je ispravno dosuđen ofsajd.

S druge strane Edin Džeko je u 70. minutu ublažio poraz, a Bosna i Hercegovina nije uspela da do kraja napravi iznenađenje i makar dođe do boda. Ovako, ostaje sa samo jednim na pola Lige nacija, pa je sve izvesniji scenario selidbe u "B" diviziju koja joj daleko više odgovara po kvalitetu.

"Znao sam da je BiH dobra u defanzivi, ali morate imati u vidu da smo mi imali mnogo šansi i tri gola su nam poništena. Bosna i Hercegovina je i zbog toga ostala večeras u igri", poručio je Julijan Nagelsman posle meča, zadovoljan novom pobedom.

Večeras smo videli i remi Mađarske i Holandije (1:1) u "A" diviziji, dok su i u "B" viđeni interesantni rezultati. Turska je bila bolja od Crne Gore (1:0), Ukrajina od Gruzije (1:0), a Island i Vels su remizirali (2:2). U duelu Češke i Albanije slavio je domaći tim (2:0), uz isticanje zastave "Kosovo je Srbija", a na meču je došlo i do sukoba navijača.

Što se tiče "C" divizije, Estonija je bila bolja od Azerbejdžana (3:1), dok su Slovačka i Švedska remizirali (2:2).

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Zamišljeni piksi zapisuje na treningu