Slušaj vest

Rafael Nadal izgubio je u meču protiv Novaka Đokovića u Saudijskoj Arabiji. U svom poslednjem nastupu na singl-turniru u karijeri, španski velikan nije uspeo da osvoji set protiv Srbina, pa je nakon 0:2 u borbi za treće mesto dobio veličanstven ispraćaj u Rijadu.

Nakon što je dobio poklon od zlata od saudijskih domaćina, nakon što mu je Novak Đoković uputio emotivne reči na rastanku, Španac je uzeo mikrofon i održao govor koji je na momente i rasplakao pojedine u dvorani.

"Pre svega, moram da zahvalim svima ovde. Bilo je ovo neverovatnih nekoliko dana, hvala njegovoj ekselensiji, svim ljudima koji su uložili veliki trud da organizuju ovaj veliki događaj, da dovedu fantastične igrače. Igrali smo pred jednom od najstrastvenijih publika, kao što je i Novak rekao", kazao je Nadal.

"Hoću da uputim nekoliko reči Novaku, hvala za sve, za sve što si rekao danas, za sve momente koje smo delili na terenu tokom naših karijera. Bilo je to neverovatno rivalstvo, iz ličnog ugla moram da kažem da si me terao da idem preko svojih granica duže od 15 godina i da nije bilo tako, verovatno ne bih bio igrač koji sam danas".

Tokom tih Nadalovih reči prolomio se glasni aplauz, a neki su i pustili suzu. Dodao je još samo jednu rečenicu: "Čestitam na svim titulama i tebi i tvom timu i želim i tebi i svim tvojim saradnicima".

Youtube/ Turki Alalshikh/Printscreen Suze na tribinama tokom meča Đoković Nadal

Potom je Nadal odgovorio na pitanje voditelja - šta će mu najviše nedostajati iz karijere profesionalnog tenisera.

"Što se tiče toga šta će mi najviše nedostajati... Verovatno sve. Bilo je ovo ostvarenje sna, da budem igrač skoro 20 godina, da budem konkurentan, da igram na najvećim stadionima na svetu. To sam gledao kao klinac na TV-u i ne mogu da budem zahvalan za to što sa ostvario snove, što sam dobio veliku ljubav svuda, što sam igrao na velikim turnirima sa svim ovim igračima", kazao je Nadal, budući teniski penzioner.

STR/EPA Đoković, Nadal

On će krajem novembra učestvovati na završnom turniru Dejvis kupa i biće to njegov definitivni oproštaj od tenisa.

Kurir televizija Gosti jutarnjeg programa o greškama lekara sa smrtnim ishodom: Mnogo je učestalije nego što mislite