Slušaj vest

Novak Đoković i Rafael Nadal od ove subote nisu rivali, već drugovi, a možda i prijatelji! To je potvrdila i poruka Španca na srpskom jeziku: "Hvala Nole!", velikim slovima.

Na taj način, Španac je zahvalio pred celim svetom Novaku Đokoviću na sjajnoj poruci na Instagramu, koju mu je poslao nakon napuštanja stadiona u Rijadu.

Kao što je godinama razmenjivao lepe reči sa Rodžerom Federerom, Nadal je u poslednje vreme počeo da javno pokazuje dobar odnos i sa Srbinom, svojim ipak najvećim protivnikom u karijeri.

U Saudijskoj Arabiji, na skupocenoj egzibiciji u Rijadu, odigrali su poslednji meč, u kojem je pobedio srpski teniser i ispratio Španca u penziju sa njegovog poslednjeg turnira u singlu u karijeri.

Rafael Nadal i Novak Đoković
Instagram/rafaelnadal 

Nakon što ode iz Rijada sa reketom od čistog zlata u koferu, Nadal će nastaviti da trenira još mesec dana, da bi se spremio za Dejvis kup, koji je na programu krajem novembra. Od kraja tog turnira, 25 novembra, on će zvanično postati "bivši teniser", drugi najveći u istoriji sa 22 grend slem trofeja i apsolutni kralj šljake, sa nedostižnih 14 titula Rolan Garosa

STR/EPA Đoković, Nadal