KRAJ

SRPSKO-HRVATSKI TANDEM PAO U MELBURNU! Favoriti propustili idealnu šansu - ni dve meč lopte im nisu bile dovoljne!

Autor Nemanja Stanojčić

Očekivala se rutinska pobeda Nine Stojanović i Matea Pavića, ali su umesto toga eliminisani...

Izvor: Profimedia/Jason Heidrich/Icon Sportswire

Bili su favoriti iz senke i tandem koji je mogao da bude najprijatnije iznenađenje na Australijan openu, umesto toga su ispali u prvom kolu.

Nina Stojanović i Mate Pavić, srpsko-hrvatski tandem u miks dublu, je završio takmičenje na Australijan openu već na startu. Iako su svi očekivali rutinsku pobedu.

Oni su poraženi od australijskog tandema Džejson Kubler/Džejmi Furlis - 6:3, 3:6, 17:15 posle 97 minuta igre.

Prva dva seta rešena su relativno brzo, pa je super taj-brejk (do 10 poena), rešavao pitanje pobednika. Tamo je viđena neverovatna borba i pregršt preokreta.

Izgledalo je da je sve gotovo kada su Australijanci poveli sa 9:6 i imali tri uzastopne meč lopte. Međutim, Nina i Mate su se vratili, pa su spasili još tri meč lopte i onda i sami imali dve prilike za pobedu (12:13, 14:15). Nisu ih iskoristili, a onda su njihovi rivali osmu meč loptu pretvorili u trijumf.

Ovo je ujedno značilo i da su i Nina i Mate završili učešće na prvom grend slemu sezone. Srpkinja je u dublu u ženskoj konkurenciji izgubila u paru sa Rumunkom Begu, dok je Pavić u tandemu sa sunarodnikom Nikolom Mektićem doživeo šok. Prve nosioce i olimpijske šampione izbacili su Nik Kirjos i Tanasi Kokinakis, a kontroverzni Nik je potom otkrio da je malo nedostajalo da dođe do tuče u svlačionici.