Tenis

REKAO SAM IM DA MI NE PADA NA PAMET! Srđan Đoković: Unezvereno sam šetao, a onda ih ugledao... Novak kazao HVALA TATA

Autor Mladen Šolak

Srđan Đoković je morao da sam nađe rešenje u Australiji i pomogne sinu. I uspeo je.

Izvor: Profimedia

To da Novak Đoković širom sveta uglavnom igra "protiv" publike i rivala na terenu odavno je poznato. Čak i u Australiji, gde je čak puta osvajao Australijan open, trebalo je da prođe mnogo vremena pre nego što mu navijači pruže bar ravnopravan tretman. A, sve je počelo još 2008. u Melburnu, kada je u finalu protiv Žo-Vilfred Conge osvojio svoj prvi grend slem trofej.

Novakov otac Srđan Đoković ispričao je u intervjuu za "K1" televiziju kako je tokom finala i on vodio "bitku" protiv onih koji su navijali protiv Francuza. "Pošto smo imali boks sa 3x4 sedišta, iza našeg boksa uoči finala protiv Conge smestila se grupa od nekolicine, pet-šest, strašno glasnih i neprijatnih navijača iz Francuske. Sve vreme su vikali 'Allez Conga'", setio se Đoković senior.

"Zvao sam ljude iz organizacije, molio ih da ih prebace iza boksa gde je Congina porodica. Rekli su mi da su nemoćni, a već je počeo meč. Rekli su nam da jedino mi možemo da se prebacimo tamo, a da oni dođu na naše mesto. Rekao sam im da mi ne pada na pamet!".

Da tenzija u Novakovom boksu bude još veća, prvi set je izgubio rezultatom 4:6. "Prvi set je izgubio, a ja sam unezvereno šetao po hodniku. Prekoputa sa ugledao tada neke naše momke, pitao ih da li imaju zastave. Rekli su da imaju i mi se spustimo prema tim navijačima. Stavim tu naše ljude i oni su apsolutno nadglasali njih i bili mnogo bolji navijači od tih Francuza i to je strašno pomoglo Novaku. Bila je to 2008, imao je nepunu 21 godinu. Posle toga mi je rekao 'Hvala ti tata što si tako nešto učinio'. Taj boks je bio jedan od malobrojnih mesta gde je osetio podršku", pamti Srđan Đoković.

Ono što se u Melburnu posle toga dešavalo odavno je istorija ne samo tenisa, već i svetskog sporta u celini. Novak je osvajao grend-slemove u Melburnu i 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021. i 2023. godine i u tom gradu uspostavio dominaciju kakva još nije viđena u Australiji.