Tenis

NEMATE SRAMA, BRUKATE SE! Grend slem šampion ispao sa Rolan Garosa, navijači besni na organizatore

Autor Nemanja Stanojčić

Dominik Tim zavšio je takmičenje na Rolan Garou, a navijači prozivaju organizatore zbog odluke...

Izvor: Alexandre Martins/DPPI/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dominik Tim neće igrati na Rolan Garosu. U drugom kolu kvalifikacija izgubio je od Finca Ota Virtanena (6:2, 7:5) i tako je ostao bez šanse da uđe u glavni žreb. Po završetku meča organizovana je mini-ceremonija u znak zahvalnosti za sve što je uradio, pošto mu je ovo poslednja sezona u karijeri.

Dobio je posebnu nagradu od direktorke turnira Ameli Morezmo, pa je uzeo mikrofon u ruke i zahvalio se navijačima i svima na podršci, održao je emotivan govor i dobio gromoglasne aplauze sa tribina. "Hvala vam za danas, za prethodna dva dana, igrati kvalifikacije na punom stadionu 'Suzan Lenglen' gde sam imao toliko prelepih uspomena, to je tako divan oproštaj od Garosa. Imam posebnu vezu sa ovim turnirom, mnogo sjajnih rezultata, sećanja, iskustva. Ovde sam ostvario najbolje rezultate od svih slemova. Uživao sam, hvala vam, pamtiću ovo zauvek.

Posle svega toga nastao je pravi haos na društvenim mrežama, pljuštale su prozivke na račun organizatora Otvorenog prvenstva Francuske. Na svom zvaničnom profilu postavljena je slika Tima sa opisom "Pariz te voli Domi". To je iznerviralo mnoge, pa su tako komentari uglavnom negativni. "Da li vas je sramota?", "Zašto se brukate?", "Pariz te voli, ali nema specijalne pozivnice". "Bolje bi bilo da ste mu dali mesto u glavnom žrebu", "Niste mu dali pravu šansu ni da se oprosti".

Bili su to samo neki od komentara na spomenutu objavu. Odluka organizatora da mu ne da "vajld kard" zaista je bila iznenađujuća. Posebno ako se uzme u obzir da je u pitanju grend slem šampion i da je dva puta igrao u finalu Rolan Garosa gde ga je zaustavio Rafael Nadal.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: