IMITIRAO I PROVOCIRAO NOVAKA, PA DOBIO LEKCIJU ZA CEO ŽIVOT: Razbesneo Đokovića, zato sad ćuti kao zaliven!

Za sada se ne javlja, videćemo kada počne meč.

X/ScepanCar

Novak Đoković je rutinski dobio prva dva meča na Vimbldonu, a sada će se u trećem kolu sastati sa teniserom koga je već eliminisao sa grend slema ove godine. Aleksej Popirin koji mu je naredni rival je igrao sa Novakom i treće kolo Australijan opena, kada je Đoković pobedio  6:3, 4:6, 7:6, 6:3.

Nakon što je Novak u tom meču sjajno odigrao prvi set i kada se činilo da bi mogao da se prošeta u četvrto kolo Srbin je potpuno pao u igri. Videli smo ga kako gestikulria ka svom timu vrlo nervozno, a onda je Popirin to iskoristio da se vrati u meč i dobje drugi set 6:4. Posle toga je iskoristio momenat za provokaciju!

Posle dva brejka i osvojenog seta on je rešio da imitira Novaka! Kada je išao ka svojoj stolici okrenuo se ka publici i tada je stavio ruku na uvo. Hteo je da ih bolje čuje i nije bio zadovoljan koliko je domaća publika navijala za njega. Znamo koliko je prepoznatljiv Novak po tom potezu, mada on to uglavnom radi kada pobeđuje i kada je publika protiv njega. Prisetite se tog detalja sa meča: 

I pre samog meča nije mogao bez provokacija Popirin. Ovoga puta ćuti, a kada je igrao meč na Australijan openu žalio se na organizaciju i to što je Đoković imao malo više vremena da odmori između dva kola. Sada, valjda poučen iskustvom iz Australije - ćuti!

"Mislim da su teniseri podeljeni 50-50 oko te odluke da turnir počne u nedelju. Đoković je dobio jedan dan više, siguran sam da je tražio da igra u nedelju. To je što je. Divim mu se zbog svega što je uradio, verovatno je i najbolji svih vremena, ali ja imam samopouzdanja kada ulazim u meč i verujem u sebe, znam da mogu da dobijem meč čak iako je najbolji na svetu. To je samo još jedan teniser sa druge strane mreže Mislim da neće postojati jedan trenutak tokom meča da ja ne verujem da mogu da ga pobedim. Najbolji je u istoriji našeg sporta, ali imam i ja opasno oružje u svojoj igri koje može da ga poremeti. Ulazim u meč sa puno samopouzdanja, a ako nije tako - nema ni poente da igramo", rekao je tada Popirin.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Novak Đoković   MONDO/Milutin Vujičić