Hrvati priznali da je Novak najveći: Šokantni rezultati ankete o Đokoviću posle zlata!

Srpski teniser obavio je i poslednju stavku koju su mu zamerali tokom prebogate karijere.

Kurir/Dado Đilas

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, a to je bio jedini veliki trofej koji mu je nedostajao u karijeri. Uspeh protiv Karlosa Alkaraza ponovo je pokrenuo pitanja o Novakovo karijeri, pa su u Hrvatskoj napravljene ankete da li je Đoković najveći teniser svih vremena.

Iako mi nemamo dilemu, "Index.hr" pitao je svoje čitaoce šta misle i to odmah nakon finalnog meča u Parizu. Do sada je u anketi glasalo oko 38.000 čitalaca, a rezultati su i više nego zanimljivi. Tek oko 10 odsto čitalaca glasalo je za opciju "Ne, ima boljih", dok je 90 odsto glasalo za dve različite opcije koje govore da Đoković najbolji svih vremena!

Opcija "Da, nema više razgovora" dobila je 54 odsto glasova čitalaca ovog portala, dok je za opciju "Da, ali bio je i pre olimpijskog zlata" glasalo 34 odsto. Ako nas pitate, zlatna medalja sa Olimpijskih igara bila je samo za Novakovu dušu i nije mnogo promenila u tome kako ga vidimo u svetskom tenisu. Sve ono što je radio prethodne dve decenije još ranije su nas ubedili da bolji nije igrao tenis.

Podsećamo, Novak Đoković je rekorder po broju grend slem titula, po broju Mastersa i Završnih mastersa, po broju nedelja na prvom mestu ATP liste... Ima pozitivan skor protiv Rodžera Federera i Rafaela Nadala koji se smatraju za njegove najveće rivale. Predstavljajući Srbiju osvojio je Dejvis kup, ATP kup i zlato na Olimpijskim igrama, a ima i bronzu iz Pekinga 2008. godine.

Po svim mogućim parametrima Novak Đoković je najtrofejniji teniser u istoriji, a njegovi uspesi dodatno dobijaju na težini kada se ima u vidu da je morao da se probija do vrha u eri dvojice velikana, Federera i Nadala, koji su se pre njega smatrali najboljima na svetu.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novak sa porodicom slavi  RTS1