Slušaj vest

Novak Đoković doneo je drugu zlatnu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama u Parizu. Posle Damira Mikeca i Zorane Arunović najbolji teniser svih vremena pobedio je Karlosa Alkraza u finalu i došao do najsjajnijeg odličja. Emotivno je sve to doživeo, plakao je, tresao se, pa uzeo srpsku trobojku i slavio sa najbližima.

Za to vreme Eurosport napravio je veliku grešku i pored imena Novaka Đokovića stavio je hrvatsku zastavu. Neverovatna greška na društvenim mrežama brzo je izazvala reakciju, javljali su se mnogi, upozorili ih na veliki ispad i tek onda su reagovali, sklonili spornu objavu i stavili pravu zastavu.

Posle svega toga su se javili da se izvinjavaju. "Žao nam je zbog greške koja je napravljena prilikom izbora zastave za objavu na društvenoj mreži. Iskreno se izvinjavamo. Čestitamo Novaku na istorijskom trenutku za njega i njegovu zemlju", poručili su iz Eurosporta.

Novak Đoković i hrvatska zastava na Eurosportu
Printscreen/X/Eurosport 

Novak je trobojku ogrnuo i na konferenciji za medije, a posle svega toga je priznao koliko mu je drago što je obradovao naciju. "Hvala, Srbijo. Nadam se da sam vas obradovao, narod je uvek tu da me podrži, uvek je tu uz sportiste. Volim moj narod. Uvek sam želeo zlato oko vrata, ne zbog sebe, nego zbog Srbije. Nadam se da su malo preko ekrana osetili emocije koje sam imao. Jedva čekam da dođem među narod da slavimo zajedno. Ovo je trenutak koji sam čekao celog života", rekao je Nole.

Kurir/Dado Đilas Novak, medalja

BONUS VIDEO:

RTS1 Himna Bože pravde za Novaka Đokovića u Parizu