Bruka! Pogledajte šta su Amerikanci uradili Novaku: Ne da im nije najbolji ikad, nego nije ni u deset!

Novak Đoković, 11. na listi. Kako vam to zvuči?

Abaca Press / Alamy / Alamy / Profimedia

"ESPN" je nedavno pravio listu najboljih igrača sa Olimpijskih igara koji bi trebalo da zaigraju u NBA ligi i tu se našao Filip Petrušev, ali kada su pravili listu najboljih sportista 21. veka nije im padalo na pamet da stave Novaka Đokovića ni u top deset! Među 100 sportista naravno da su Amerikanci nakrcali svoje NBA, NFL, NHL, MLB zvezde, kao i svoje olimpijce. Najbolji teniser svih vremena našao se na 11. mestu i to kao tek treći iz tenisa na listi. 

Doduše ispred je 12. Rafaela Nadala, ali su zato ispred njega kada se gleda samo XXI vek prema mišljenju Amerikanaca čak deset sportista. Kao prvog na listi stavili su Majkla Felpsa, plivača koji je najodlikovaniji olimpijac ikada, mada je naravno Srbima ostao u sećanju jer mu je dodeljena pobeda u trci u kojoj je bio drugi iza Milorada Čavića. 

Druga na listi je Serena Vilijams, koju smatraju za dovoljno bolju od Novaka Đokovića da bude devet mesta ispred, iako nema ni većinu rekorda u ženskoj konkurenciji. Na trećem mestu je Lionel Mesi, najbolji fudbaler svih vremena, a zatim sledi osvajač još jednog olimpijskog zlata Lebron Džejms. Morali su Amerikanci da proguraju na peto mesto Toma Brejdija, a onda je tu na šestom Rodžer Federer za koga očigledno smatraju da je najbolji teniser ikada. 

Sedma na listi je gimnastičarka Simon Bajls, još jedna Amerikanka, pa potom ide najbolji golfer ikada Tajger Vuds, a top deset zatvara Kobi Brajant. Potom se našlo mesta i za Novaka Đokovića, a njegov izbor je ovako opisan. "Samo dva meseca nakon što je šokiran u finalu Vimbldona na Vimbldonu Đoković je odbio da ode u istoriju i uzeo je svoj rekordni 24. grend slem na US Openu 2023. godine. Sa 36 godina postoa je najstariji čovek koji je pobedio na ovom turniru i izjednačio je rekord Margaret Kort po broju najbitnijih titula u istoriji", napisali su na "ESPN-u". 

Iza njega je Rafael nadal, zatim sledi Kristijano Ronaldo, a onda Stef Kari, plivačica Kejti Ledecki, Tim Dankan, pa Šekil O'Nil, Pattik Mahoums, vozač Formule 1 Luis Hamilton i još jedan NFL igrač Aron Donald. Gde bi vama na listi bio Novak?

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Jelena prati Novakov izlazak  MONDO/Nemanja Stanojčić