Debakl Stefanosa Cicipasа na US openu: Oterao rođenog oca, pa odmah ide kući sa grend slema!

Katastrofalan rezultat za grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa na US openu.

MN Press

Grčki teniser Stefanos Cicipas, 11. nosilac na ovogodišnjem US openu, silno je razočarao svoje navijače već nakon prvog meča u Njujorku. Poslednji grend slem u 2024. godini neće pamtiti po dobrom, jer ga je nakon borbe u četiri seta sa turnira eliminisao Australijanac grčkog porekla, Tanasis Kokinakis!

Reč je o trenutno tek 86. teniseru planete, koji je pre ovog meča važio za autsajdera u okršaju protiv grčkog tenisera i jednog od najboljih na planeti u ovom trenutku. Stefanos Cicipas u prvom kolu US opena to nije pokazivao ni na trenutke, pa se nastavlja njegov krizni period u kojem je čak i raskinuo saradnju sa svojim ocem i dugogodišnjim trenerom.

Kokinakis je napravi onajveće iznenađenje u dosadašnjem delu muškog dela turnira, a sudeći po tome kako mu se "otvorio" žreb, mogli bismo i narednih dana da ga gledamo na turniru u Njujorku. Njegov protivnik u drugom kolu je Portugalac Nuno Borges, a pobednik tog meča će u trećoj rundi igrati protiv još jednog tenisera koji nema status nosioca. Tek u četvrtom kolu, odnosno osmini finala, momci iz ovog dela žreba mogli bi da nalete na Danila Medvedeva koji uvek igra promenjivo i nikad se ne zna šta može da pruži.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

JADNO, DA JADNIJE NE MOŽE BITI! Skandalozan potez Cicipasa  Twitter/Tennis TV