Novinari mu nisu znali ime, on razbio Karlosa Alkaraza: Hteo da se povuče, pa uzdrmao teniski vrh!

Botik van de Zandshulp će morati ozbiljno da razmotri planove na kraju ovog US Opena.

YouTube/ US Open Tennis Championships/Printscreen

Prošao je mnogo toga u karijeri, a sada je uspeo da ostvari najveću pobedu! Iskusni Holanđanin Botik van de Zandshulp je samo dve godine nakon što je novinarima u Njujorku morao da ponavlja svoje ime i da im objašnjava kako se zove pobedio Karlosa Alkaraza na US Openu! "Botik van de Zandshulp... Da malo je nezgodno to sa sh", rekao je 2022. holandski teniser, a sada je savladao nekadašnjeg broja jedan 6:1, 7:5, 6:4. 

Nakon što je sada savladao nekada najboljeg na svetu i finalistu Olimpijskih igara otkrio je da je pre samo nekoliko meseci razmišljao da završi karijeru! Dvadesetosmogodišnji Holanđanin je trenutno 74. na ATP listi što je daleko od 22. mesta oje je držao 2022. godine. Znao je ranije da stigne i do četvrfinala u Njuujorku, ali su ga povrede naterale da razmišlja da li je vreme za kraj karijere. 

"Da, razmišljao sam o povlačenju, naravno zbog toga kako su se stvari odvijale. Povredio sam se prošle godine, još uvek imam probleme zbog te povrede. Nastavio sam da igram sa bolom i bilo je šanse da prestane. Naravno da sam dao sebi rok do kraja godine da vidim kako sve napreduje, ali ozbiljno sam razmišljao da se povučem", rekao je Van de Zandshulp. 

KAKO JE POBEDIO ALKARAZA? 

EPA-EFE/SARAH YENESEL 

Rutinski! U prvom setu ga je jednostavno počistio, dozvolio mu je da uzme samo jedan gem, a u drugom mu je dva puta oduzimao servis. Istakao je na svojoj konferenciji za medije Alkaraz da jednostavno nije imao šanse u ovom meču i da u pojedinim momentima nije znao šta da radi kako bi slomio rivala  "Zapravo sada nemam baš mnogo emocija, možda ih još uvek procesuiram. Za nekoliko sati ili sutra ću sve osetiti, možda ću biti emotivniji sutra zbog ovoga što se desilo", rekao je Botik van de Zandshulp. 

KO JE BOTIK VAN DE ZANDSHULP?

Profimedia 

Rođen je u Vageningenu u Holandiji. a u teniski vrh probio se na US Openu 2021. godine kada je stigao do četvrfinala, gde je izgubio od kasnijeg šampiona Danila Medvedevva. Naredne godine je nastavio da igra dobro i odigrao je 12 grend slem mečeva, za sada najviše u karijeri. Ove sezone je na šest, videćemo dokle će dogurati. Za sada je u karijeri odigrao dva ATP finala, oba u Minhenu i oba je izgubio od Holgera Runea. Odličan je i u dublu, a uglavnom je tu igrao sa zemljacima Robinom Haseom i Talonom Griksporom. Sećamo se i njegovo meča sa Novakom Đokovićem 2022. godine u Astani kada je izgubio 6:3, 6:1.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Đoković čestitao Karlosu Alkarazu   RTS