Novak saznao rivale, otvorio mu se žreb u Kini: Sklonjeni su Alkaraz i Siner!

Ne mora da brine o dvojici velikih rivala sve do finala Novak Đoković.

Kurir/Dado Đilas

Iako je ovih dana prva teniska tema u javnosti egzibicioni turnir koji će Novak Đoković igrati u Saudijskoj Arabiji, on je zapravo otišao u Kinu. Tamo će nastupiti u Šangaju od 2. do 13. oktobra, a sada je saznao i imena rivala. Prvo kolo kao nosilac preskače, a onda ga u drugom čeka pobednik meča između Aleksa Mikelsena iz SAD i domaćeg takmičara Junčaokete Bua.

U trećem kolu može da se sastane sa Đovanijem Mpeši Perikarom i Flaviom Kobolijem, a u četvrtom ga čekaju Aleksandar Bublik ili Frensis Tijafo. Od četvrfinala kreću baš velika imena pa tu može da zaigra sa Grigorom Dimitrovim ili Andrejom Rubljovom, a najteži rival ubnjegovom delu žreba je Aleksandar Zverev sa kojim treba da igra u polufinalu. 

Dobra vest za Novaka je da su u drugom delu žreba i Janik Siner i Karlos Alkaraz, ali i Kasper Rud i Stefanos Cicipas, pa deluje da je ipak imao sreće sa kuglicama u Kini. Od srede ga čekamo na terenu i videćemo u kakvoj je formi i koliko je motivisan. Njemu su bodovi potrebni zato što juri mesto u Top 8 u ATP trci kako bi se kvalifikovao za završni turnir na kraju sezone. Trenutno je u toj trci deveti, sa 3.270 bodova. Osmoplasirani Aleks de Minor ima 35 ATP bodova više i ne igra u Kini tako da ima Novak šansu da ga sustigne. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Zezanje do suza - Novak i Grigor pravili šou  Kurir