Stadion od 500 miliona evra potpuno pod vodom: Uragan odneo 16 života, razorio ceo grad!

Uragan Džon odneo je 16 života, a materijalna šteta će se meriti stotinama miliona.

David Guzman/EFE

Strašne scene viđene su u Meksiku gde je uragan Džon prošle sedmice prošao jednim delom države i ruinirao nekoliko gradova. Za sada se broj žrtava procenjuje na 16 poginulih, a materijalna šteta je ogromna. Nastradao je i teniski kompleks u Akapulku u južnom delu zemlje. 

GNP Seguros Arena koja je otvorena 2022. godine koštala je neverovatnih 500.000.000 evra, a sada je kompleks gotovo ceo pod vodom! Centralni stadion sa 10.000 sedećih mesta na kome su se osim teniskih mečeva održavali i koncerti je progutala voda, a još krajem 2023. godine je jedan uragan pogodio grad. Tada je bilo 52 mrtvih. 

Poslednji turnir "Meksikan open" održan je ove godine i tu je Aleks De Minor osvojio drugu uzastopnu titulu. Godinu dana ranije igrao je sa Kasperom Rudom i takođe ga savladao. Sada se među prvima oglasio povodom teških dana za Akapulko: "Želeli smo da unesemo malo radosti u ovaj prekrasan grad. I siguran sam da će Akapulco zasijati jače nego ikada", poručio je De Minaur. Pogledajte kako sada izgleda Akapulko:

 Nakon poplava iz oktobra 2023. godine lokalne vlasti su morale da potroše čak 100.000 dolara za sanaciju štete, a sada ih verovatno čeka isti, ako ne i veći problem. Akapulko je inače jako poznato turističko mesto, a iako je nekoliko puta učestvovao na ovom turniru Novak ga nikada nije osvajao. 

Počeo je 1993. kao ATP 250 turnir i prva četiri puta ga je osvojio Tomas Muster. Od 2000. je prešao u kategoriju 500 i od tada su ga uzimali Huan Ignasio Čela, Gustavo Kuerten, Karlos Moja, Nikolas Almagro, Nik Kirjos i Rafael Nadal i David Ferer po četiri puta!

 (MONDO, N.L.)