Britanci opet "prekrajaju istoriju", zaboravili na Novaka! Počeli da slave Sinera i izmišljaju rekorde

Britanski "Skaj Sports" i još neki mediji u Velikoj Britaniji objavili lažnu informaciju o Novaku Đokoviću i Janiku Sineru.

Bai Xuefei / Xinhua News / Profimedia

Italijanski teniser Janik Siner igra fantastičnu sezonu, najbolju u karijeri, i sasvim zasluženo će kalendarsku godinu završiti kao najbolji igrač sveta (ako zanemarimo da je bio dopingovan). Izgubio je svega šest mečeva u čitavoj godini, a nije uspeo da ga zaustavi ni Novak Đoković, od koga je bio bolji u finalu mastersa u Šangaju (7:6, 6:3).

Siner je tako došao do svoje prve titule u Šangaju, ali čak sedme u kalendarskoj godini, čime se "probio" na vrlo interesantnu listu, među najbolje igrače koje smo gledali u ovom veku. Međutim, to kao da je bilo malo Britancima, pa su počeli da šire lažne informacije, ili kako bi to navijači drugih tenisera rekli na društvenim mrežama - propagandu. Slučajno ili ne, zaboravil su da je i Novak Đoković deo te istorije.

O čemu se radi? Brojni britanski mediji, od kojih je svakako najrenomiraniji "Skaj Sports", objavili su netačnu informaciju da je Janik Siner prvi teniser još od Endija Mareja i 2016. godine koji je osvojio šest i više titula. Malo je reći da su bili daleko od istine.


Verovali ili ne, ali Novak Đoković je još prošle sezone osvojio sedam titula, dok je isto uradio i Rodžer Federer 2017. godine. Kad se vratimo u njihovu 2016. godinu, tada je Marej zaista osvojio devet titula, ali je i Nole imao sedam. Postavlja se pitanje da li su to znali ili su namerno pogrešili, pa su ih navijači "zasuli porukama" da isprave kiks, što se nije desilo. Srećom, Tviter ima i rešenje za to, tako da je uz objavu zalepljena i prava informacija.


Čudno je da je Đoković prošle godine osvojio Adelejd, Australijan open, Rolan Garos, US Open, Sinsinati, Pariz i završni masters u Torinu, a da se to tako brzo zaboravilo, iako se radilo o istorijsko dobroj sezoni za jednog 36-godišnjaka.

Srećom, Novaka to teško da pogađa...

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novak Đoković peva sa Miroslavom Ilićem   Instagram/djokernole