Novak otišao po milione, ATP hteo da ga zabrani: Ovo može da sruši tenis, zato je Đoković tu!

Novak Đoković je upozoravao na probleme u tenisu, nisu ga slušali. Sada se vidi da ATP nema nikakvu realnu moć nad najvećima!

Xu Yanan / Xinhua News / Profimedia

Konačno počinje! "Siks kings slem", turnir u Rijadu krenuće mečevima Janika Sinera i Danila Medvedeva, kao i Karlosa Alkaraza i Holgera Runea. Egzibicioni turnir u Saudijskoj Arabiji čiji učesnici dobijaju enormne količine novca održaće se ove nedelje, a na njemu će osim već pomenutih igrača učestvovati Novak Đoković i Rafael Nadal.

Ovaj turnir se održava prvi put i razulog za to je projekat "Saudi Vision 2030" zbog koga su uložene stotine miliona dolara na razne događaje kako bi se izbradio brend Saudijske Arabije. Dobar publicitet je neophodan ovoj zemlji koja je često u centru pažnje zbog stanja ljudskih prava u toj zalivskoj kraljevini. Ipak tamo gde ima dovoljno novca ni to nije problem. 

A ako se zna da se nadoknade za osvajanje grend slemova kreću ispod 3.000.000 dolara, a da će pobednik ovog turnira dobiti 6.000.000 jasno je zašto je postava ovako jaka. Jednostavno niko nije u situaciji da odbije ovoliki novac od bogatih saudijskih vlasti. 

KAD SE IGRA I KADA ĆE NOVAK? 

Xu Yanan / Xinhua News / Profimedia 

Svaki učesnik turnira dobiće po 1.500.000 dolara za samo pojavljvianje u Rijadu, a turnir počinje od 18:30. Prvo će igrati Danil Medvedev i Janik Siner koji su se nedavno sastali u Šangaju. Posle tog meča, oko 20.00 očekuje se meč Holgera Runea i Karlosa Alkaraza, a Novak Đoković i Rafael Nadal su povlašćeni. Oni će sačekati pobednike ovih mečeva u duelima koji se igraju sutra. Novak čeka boljeg iz duela Medvedev - Siner, a Nadal pobednika meča Alkaraz - Rune. Finale je zakazano za 19. oktobar. 

ATP HTEO DA ZABRANI TURNIR 

ALEX PLAVEVSKI/EPA 

Ovo nije zvanični turnir, nema ga u ATP kalendaru i za njega se ne dobijaju ATP bodovi, što znači da u trci za takmičenje na Završnom mastersu u Torinu neće igrati ulogu kako Đoković bude igrao. Ovaj turnir ipak krši neka pravila, pošto ATP navodi da igrači iz prvih 30 na ATP listi ne smeju da igraju egzibicione mečeve kada se igraju masterski ili ATP 500 turniri, ali izgleda da sada nisu mogli ništa da urade da Novaku i društvu zabrane da se pojave u Rijadu.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Zezanje do suza - Novak i Grigor pravili šou  Kurir