Slušaj vest

Novak Đoković ostao je jedini član "velike četvorke" koji i dalje igra tenis i bori se za titule. Rodžer Federe prvi je otišao u penziju, Endi Marej je to učinio na Vimbldonu ove godine, a Rafael Nadal će na Dejvis kupu i zvanično da stavi tačku. Kakva je budućnost svetskog tenisa?

Boris Beker dao je jedan interesantan intervju gde je pričao baš o toj temi. O jednoj njegovoj rečenici se posebno priča. Niko nije očekivao da će baš njega odabrati. "Alkarazov stil tenisa, kada gledamo lepotu, više me podseća na Rodžera, iako je njegov idol Rafa. Statistički gledano možemo da ga uporedimo sa Federerom, a Sinera sa Đokovićem", počeo je Beker intervju za italijansku "Gazetu".

Na kratko je zastao, pa sam sebe uveo u razmišljanje. "Imamo jednu dilemu. Potreban nam je Nadal da bismo kompletirali 'veliku trojku'".

Jumeau Alexis/ABACA / Abaca Press / Profimedia, ALBERTO MARTIN/EFE Rafael Nadal i Novak Djoković

Usledilo je i pitanje koga vidi kao igrače koji bi zamenili Nadala i Endija Mareja u timu "velike četvorke" koja je godinama dominirala svetskim tenisom. "Najbliži njima je Ben Šelton. Najspremniji na prvi pogled bio je Holger Rune, ali ove godine nije previše napredovao", zaključio je Beker i malo "pecnuo" Danca kog je u jednom momentu trenirao.

BONUS VIDEO:

Instagram/djokernole Novak Đoković peva sa Miroslavom Ilićem