Kasper Rud "udario" po Đokoviću i drugim teniserima: Nisu me zvali, ali u toj zemlji nikad ne bih igrao

Norveški teniser Kasper Rud oglasio se povodom učešća tenisera u Saudijskoj Arabiji.

Castel Franck/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Saudijska Arabija odlučila je da organizuje egzibicioni turnir "Slem šest kraljeva" na koje je pozvala neke od najboljih tenisera današnjice i "primamila" ih je bogatom novčanom nagradom. Tako će svaki učesnik turnira dobiti 1,5 miliona dolara, dok pobednik kući nosi ček na šest miliona dolara - što je najveća nagrada ikada za osvajača turnira u tenisu.

Pozvani su naravno Novak Đoković, Karlos Alkaraz, Janik Siner, Rafael Nadal, Danil Medvedev i Holger Rune, a posebno je ime Danca zbunjivalo. Iza njega je vrlo slaba sezona tokom koje je pao na 14. mesto na ATP listi, međutim očigledno da je procena da njegova "marketabilnost" i popularnost na društveni mrežama može da pomogne Saudijcima da promovišu turnir na način na koji su i hteli.

Nije poznato da li su neki teniseri odbijali učešće, ali sada se saznalo da ima i onih koji se protive turniru u Rijadu. Tako se sam od sebe javio norveški teniser Kasper Rud, osmi na svetu, koji je "opleo" po Saudijcima, a ne može da se kaže da je štedeo ni svoje kolege koje su pristale da igraju.

"Nisam dobio ponudu od tog turnira Slem šest kraljeva, ali sam u prošlosti dobijao ponude i odluka je bila da ne idem (u Saudijsku Arabiju, prim. aut.). To je očigledno veoma kontroverzna zemlja zbog mnogo stvari, ali ima još zemalja koje su kotroverzne takođe i tamo idemo i igramo tenis", rekao je Kasper Rud ne misleći tom prilikom na neke zapadne zemlje u kojima se održavaju veliki turniri, nego na istok.

"Pogledajte šta se desilo sa Kinom i Peng Šuai. Neizbežno je da ćemo u budućnosti igrati u Saudijskoj Arabiji, čuo sam da će se tamo igrati i jedan masters u narednim godinama", dodao je Kasper Rud.

Kada se to desi, videćemo da li će Norvežanin zaista i igrati u Saudijskoj Arabiji ili će ostati pri svom ranijem stavu, kom su bliski još neki teniseri iz samog vrha. Podsetimo, danas od 18.30 Novak Đoković igra sa Janikom Sinerom za finale turnira u Rijadu, dok će posle njega na teren Rafael Nadal i Karlos Alkaraz. Finale je na programu u subotu, a TV prenos je misterija.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novak objavio HIT snimak iz automobila  Instagram/djokernole