Pamtite Đokovićev poslednji poraz od Nadala? Nije bilo davno i strašno je zabolelo Novaka!

Novak Đoković i Rafael Nadal u subotu će se sastati poslednji put, pošto je Španac doneo odluku da se penzioniše u novembru, posle Dejvis kupa.

ALEX PLAVEVSKI/EPA/STR/EPA

Novak Đoković i Rafael Nadal imaće poslednju priliku da se sastanu na terenu, pre zaslužene penzije Španca. Dve teniske legende i dva najveća rivala odigraće meč u subotu od 18.30 časova na egzibicionom turniru u Saudijskoj Arabiji, a to će biti njihov 61. susret.

Statistika kaže da Đoković vodi 31:29 u međusobnim susretima i nije teško setiti se tog 31. trijumfa. Letos, na Olimpijskim igrama u drugom kolu turnira u Parizu, bila je to, takoreći, rutinska pobeda Srbina (6:1, 6:4). Ipak, malo je teže prisetiti se kada je Nadal savladao Novaka...

Bio je to pre dve godine (2022) na Rolan Garosu, Španac i Srbin su se našli u četvrtfinalu, a Nadal je slavio 3:1 u setovima (6:2, 4:6, 6:2, 7:6) i tako naneo bolan poraz Đokoviću. A, nije izgledalo da će biti tako... Đoković je imao sjajan niz, vezao je pobede u Rimu i Parizu, ali je onda susret sa Nadalom doneo poraz i gubitak prve pozicije na ATP listi. Četiri sata velike borbe pripala su Špancu...

Pogledajte fotografije sa tog meča: 

Pre poslednjeg odmeravanja snaga Nadal je prokomentarisao dobro poznatog protivnika: "Imati Novaka ispred sebe je tako nostalgično", setno je započeo Nadal. "Mnogo puta smo igrali jedan protiv drugog, pa će biti zabavno da se ponovo sastanemo u ovom meču", ispričao je dvanaestostruki osvajač grend slem titula.

Ipak, kako god se završio ovaj meč neće ući u zvaničnu listu rezultata. Stara teniska garda je na egzibicionom turniru već odigrala po jedan meč, ali obojica su upisali poraze. Najpre je Đokovića u plufinalu savladao Siner 2:1 (2:6, 7:6, 4:6), a potom je i Nadal izgubio od Alkaraza 2:0 (6:3, 6:3). Sada će se Srbin i Španac naći u borbi za treće mesto turnira "Šest kraljeva".

Oproštaj od profesionalne karijere

MAST IRHAM/EPA 

Nadal je prošle nedelje najavio da se više neće profesionalno baviti tenisom. U emotivnom video Španac je rekao da će poslednji meč odigrati u Malagi na Dejvis kupu.

Bivši broj jedan je bio upitan da li se priprema za oproštajni nastup: "Emotivno je, nadam se da ću biti spreman - fizički i da ću biti na teniskom nivou. Ostalo je mesec dana da se pripremim. Ako se ne budem osećao spreman za singl sigurno je da ću ja prvi to reći. Videćemo da li mogu da pomognem na neki način", zaključio je Nadal.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Kinezi obožavaju Đokovića  Instagram/djokernole