Slušaj vest

Novak Đoković igraće protiv Rafaela Nadala po poslednji put. Biće to njihov poslednji zvaničan meč, doduše neće biti upisan u statistiku međusobnih okršaja jer je u pitanju egzibicija. U meču za treće mesto na turniru "Šest kraljeva" u Saudijskoj Arabiji igraće dvojica velikana. U dosadašnjih 60 okršaja Nole je 31 put slavio.

Zbog svega toga je izjava španskog igrača mnoge razočarala. Posle poraza u polufinalu od Karlosa Alkaraza (6:3, 6:3) voditelj Endrju Kasl pitao ga je za naredni meč sa Srbinom i da li će trenirati u petak ili će odmarati. "Ne znam, nisam pričao sa timom. Treniraću malo. Znate, pokušavam da dam sve od sebe svaki dan ovde. U isto vreme imam i Dejvis kup. Svaki dan je šansa da budem bolji i bolji i da se spremim za poslednji turnir u karijeri u Dejvis kupu i želim da se spremim za taj meč i da pomognem timu", rekao je Nadal i tako "zaboravio" čak i da spomene Novaka.

Pre davanja izjava voditelj se izvinio Alkarazu što će prvo da počne od gubitnika, pa se onda ispravio i izvinio i Rafi što je iskoristio taj izraz. "Bolje ta reč nego stariji. Mislim da će da bude Karlos dobar igrač. Bio je prejak, igra fantastično poslednjih nekoliko godina, igra sve bolje i bolje. Trudio sam se, pokušao sam da se takmičim. Nije bilo dovoljno za životinju kakva je on, ali je bio pozitivan meč za mene."

Jumeau Alexis/ABACA / Abaca Press / Profimedia, ALBERTO MARTIN/EFE Rafael Nadal i Novak Djoković

Zatim je "zapretio" Nadalu i rekao mu je "da mu je zabranjeno da se penzioniše, bar još dve godine" pokazao mu je i koliko ga navijači vole. "Da, osećam se lepo, podršku i ljubav svuda osećam. Zahvalan sam svima na podršci, pomogli su mi kada sam prolazio kroz teške momente i kroz lepe. Uvek su bili tu da mi daju dodatnu energiju. Osećam se srećnim, imao sam dugu i uspešnu karijeru i ta ljubav pokazuje da sam uradio dobre stvari i na terenu i van terena. Pokušavam da budem dobar sa svima i osećam se srećno i zadovoljno zbog ove reakcije publike."

Na tribinama je bio i njegov sin Rafael junior, a španski teniser se nije složio sa konstatacijom da "njegov sin misli da je sjajan" i da ne gleda teren. "Ufff, ne mislim da sam sjajan, jer od kada je on došao na svet imao sam više poraza nego pobeda. U isto vreme imati njega omaže mnogo u tim teškim momentima. Uglavnom se lepo ponaša, čak i kada je ovako kasno."

Imao je samo reči hvale na račun Alkaraza. "Kada ste u svetu tenisa, kada neko dolazi iz iste zemlje kao i vi i pobeđuje, ljudi su mi pričali da dolazi neko dobar. Nisam imao šansu da ga gledam dok nismo trenirali u Australiji pre nekoliko godina. Čak i u tim ranim godinama sam video stvari koje ne vidite u nekim drugima, to vidite svi ovde."

Ima li neki savet za Karlitosa? "Mislim da mu nije potrebno mnogo saveta, ima sjajan tim oko sebe, porodicu, uči stalno, napreduje i vidimo to. Biću tu za njega kada god me pozove", zaključio je Nadal.

BONUS VIDEO:

Instagram/djokernole Novak Đoković peva sa Miroslavom Ilićem