Slušaj vest

Novak Đoković protiv Rafaela Nadala, poslednji put! Španac posle Dejvis kupa ide u penziju, tako da će okršaj između njih dvojice u Saudijskoj Arabiji biti verovatno i gledaniji od finala između Janika Sinera i Karlosa Alkaraza. Najveće rivalstvo u istoriji tenisa...

Neće njihov okršaj da bude upisan u zvaničnu statistiku, jer je u pitanju egzibicioni turnir, ali je svakako novi okršaj dvojice velikih šampiona. Biće to njihov 61. okršaj, Novak vodi sa 31-29 u dosadašnjim okršajima. Da ponovimo, kako god da se završi, neće biti upisan zvanično. Meč je na programu u subotu.

Prethodni duel njih dvojica imali su na Olimpijskim igrama u Parizu i tamo je Đoković slavio manje-više rutinski - 6:1, 6:4. Sada će odmeriti snage u meču za treće mesto na turniru "Šest kraljeva". Svi učesnici za učešće su dobili 1,5 miliona dolara, dok će pobedniku pripasti šest miliona dolara.

Jumeau Alexis/ABACA / Abaca Press / Profimedia, ALBERTO MARTIN/EFE Rafael Nadal i Novak Djoković

Novak je u polufinalu turnira izgubio od Janika Sinera (2:6, 7:6, 4:6), dok je Nadal poražen od sunarodnika Alkaraza (6:3, 6:3). Ono što malo brine je i povreda srpskog igrača koji je tražio pomoć lekara tokom meča.

BONUS VIDEO:

MONDO Novak Đoković