Olga Danilović nikada nije igrala bolje: Opet oborila rekord karijere, ide na pobedu i protiv najbolje na svetu!

Blista Olga Danilović u završnici sezone, a svaki dan i svaki meč donesu joj novi najbolji rezultat karijere.

MN Press

Najbolja srpska teniserka Olga Danilović nastavlja da igra u sjajnoj formi pri kraju ove sezone, pošto je na turniru u kineskom Guangdžou obezbedila plasman u polufinale. Danilović je u četvrtfinalnom meču savladala Manančaju Savangkaev iz Tajlanda rezultatom 6:4, 6:4 i sada će se za finale boriti sa Katerinom Sinijakovom. Čehinja je sa 6:4, 7:5 bila bolja od Bernarde Pere u četvrtfinalnom meču turnira na kojem je postavljena za prvu nositeljku.

Olga Danilović je u četvrtfinalu protiv Tajlanđanke morala da pokaže karakter, jer je u oba seta imala po brejk zaostatka. Bilo je mnogo teže nego na prethodnom susretu, kada je protivnici dala samo jedan gem! Ipak, uspevala se da se vrati i preokretom stigne do prednosti, a kasnije i do polufinala WTA turnira. To je idealan nastavak na uspeh sa prethodnog turnira, kada je u predgrađu Barselone osvojila titulu i pokazala koliko može.

Trijumfom u Španiji Olga Danilović je stigla do najboljeg plasmana na WTA listi u karijeri, ali je rešila da se tu ne zadržava puno. Uspesi ostvareni u Kini dodatno će je pogurati na listi - kako sada stvari stoje Olga Danilović će naredne nedelje biti 73. igračica planete, tek jedno mesto iza legendarne Karoline Voznjacki.

Pobeda u polufinalu lansirala bi Olgu Danilović na 64. poziciju WTA liste, a osvajanje turnira u Kini čak do 53. pozicije. To bi joj otvorilo vrata na najvećim svetskim turnirima - više ne bi morala da igra kvalifikacije i muči se protiv slabije rangiranih teniserki pre nego što glavni žreb počne. Naravno, neće biti lako da Danilović stigne do trofeja. Pred njom je prvo Sinijakova, najbolja dubl igračica planete i 27. teniserka u singlu, koja će biti izuzetno težak zadatak u polufinalu.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Olga Danilović uživa u ljubavi sa Janom Oblakom  Instagram