Olga Danilović osvojila i Kinu, za plasman karijere!

Srpska teniserka Olga Danilović osvojila drugi turnir zaredom, posle Barselone - trijumf i u Gunagdžou.

STR / AFP / Profimedia

Srpska teniserka Olga Danilović osvojila je WTA turnir serije 250 u Guangdžou! Olga je odigrala maestralan meč protiv američke predstavnice Karolin Dolehajd i pobedila ju je 2:0 (6:3, 6:1) za tek nešto više od sat vremena borbe, potvrdivši na taj način da je u formi života!

Ovo je čak njena deseta pobeda zaredom, za drugu titulu u nizu, pošto je prethodno sredinom oktobra osvojila i jedan turnir u Barseloni. Ipak, veći je naravno uspeh titula u Kini gde će zaraditi veliki broj poena i skočiti do 52. mesta na svetu, što je njen najbolji plasman u karijeri. To je naravno pre svega značajno zbog toga što će konačno preskočiti kvalifikacije u kojima je gubila mnogo snage i energije, pa je potom bila umornija od svojih rivalki u nastavku takmičenja.


Pamtimo da je Olga Danilović još kao 17-godišnjakinja osvojila Moskvu i svi smo se nadali da to znači da će redovno vezati titule, ali trebalo je malo vremena još da sazri - i popravi neke stvari u svojoj igri - kao i da se kockice slože. Utisak je da sada jesu, da je Olga Danilović sada ona prava!

Na ovom turniru pobedila je Andrejevu, Peri, Savangakajev, Sinijakovu i na kraju Dolehajd, možda i najlakše od svih rivalki zbog svoje motivacije, kao i zbog toga što se Amerikanka umorila.

Podsetimo, Olga Danilović ostaje u Kini i već naredne nedelje će igrati u Đuđangu i pokušati da napravi dodatni korak napred.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novak Đoković i Janko Tipsarević pevaju  Instagram/Janko Tipsarevic