U subotu na severu i u centralnim predelima preovlađujuće suvo i malo toplije nego u petak uz promenljivu oblačnost sa malo sunčanih intervala. Samo će na severu Vojvodine biti sunčano vreme, a na krajnjem jugu Srbije oblačno sa kišom. U ostalim krajevima može biti ređe pojave kratkotrajne kiše, ali je ipak suvo veći deo dana. Vetar slab zapadni i severozapadni.

Pritisak malo iznad normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od 0°C do 5°C, a maksimalna od 9°C do 13°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 2°C do 6°C. Beograd: U subotu promenljivo oblačno sa malo sunčanih intervala, uglavnom popodne. Postoji mogućnost za poneku kap kiše pre podne ili sredinom dana, ali će veći deo dana biti suvo. Vetar slab severozapadni. Pritisak malo iznad normale i u opadanju. Minimalna temperatura 5°C, a maksimalna 11°C. Uveče suvo. Temperatura oko 6°C u 22h.

Niš: U subotu promenljivo oblačno i malo toplije nego u petak sa kratkotrajnim sunčanim intervalima. Postoji mogućnost za poneku kap kiše. Vetar slab severozapadni. Pritisak malo iznad normale i u opadanju. Minimalna temperatura 2°C, a maksimalna 12°C. Uveče suvo.

Užički region: U subotu veći deo dana suvo i malo toplije nego u petak sa promenljivom oblačnošću i kratkotrajnim sunčanim intervalima. Moguća je kratkotrajna slaba kiša. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale i u opadanju. Minimalna jutarnja
temperatura od 2°C do 4°C, a maksimalna od 9°C do 11°C. Na Zlatiboru i Tari promenljivo oblačno sa mogućom kratkotrajnom susnežicom i najviše do 4°C na 1000 mnv.

VOJVODINA: U subotu pretežno suvo i malo toplije sa sunčanim intervalima po Vojvodini. Samo je na jugu Banata moguća poneka kap kiše u prvom delu dana, dok će na severu Vojvodine preovlađivati sunčano vreme sa malo oblaka. Vetar slab severozapadni. Pritisak
malo iznad normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od 0°C do 3°C, a maksimalna od 11°C do 13°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 2°C do 5°C.

Novi Sad: U subotu pretežno suvo i malo toplije sa sunčanim intervalima. Vetar slab severozapadni. Pritisak malo iznad normale i u opadanju. Minimalna temperatura 2°C, a maksimalna do 12°C. Uveče suvo. Temperatura oko 4°C u 22h.

Subotica: U subotu pretežno sunčano sa malo oblaka i toplije nego u petak. Vetar slab severozapadni. Minimalna temperatura 0°C, a maksimalna 12°C. Temperatura u 22h oko 2°C.

Vreme narednih dana: U nedelju par stepeni niža temperatura u odnosu na subotu sa promenljivom oblačnošću i sunčanim intervalima. Samo je na jugozapadu i jugu Srbije moguća poneka kap kiše ujutru i pre podne, a zatim svugde suvo. Vetar slab do umeren severni i
severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 4°C, a maksimalna od 8°C do 10°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od -1°C do 4°C.

U ponedeljak i utorak toplije vreme sa sunčanim intervalima i kratkotrajnom kišom u ponedeljak popodne po Vojvodini. U sredu naoblačenje sa kišom i zahlađenje, najpre na severu Srbije. U četvrtak suvo sa sunčanim periodima i malo hladnije.

(Mondo)