Danas razvedravanje u severnim, a zatim i centralnim predelima Srbije uz duže sunčane periode tokom dana. Na zapadu i jugu Srbije se zadržava oblačnost u toku prepodneva uz slabu kišu i susnežicu rano ujutru, a na planinama sa malo snega. Padavine brzo prestaju u toku jutra i ostali deo dana i na jugu suvo uz delimično razvedravanje popodne. Vetar umeren severozapadni i severni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 0°C na severu do 5°C na zapadu i jugu, a maksimalna od 7°C u Dimitrovgradu do 12°C u Negotinu. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 0°C do 5°C.

U Beogradu pretežno sunčano sa slabim dnevnim razvojem oblaka. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 4°C, a maksimalna oko 10°C. Uveče suvo i oko 5°C u 22h.

U Nišu ujutru oblačno sa moguće malo kiše. Zatim suvo i od sredine dana sunčani intervali. Vetar umeren severozapadni. Minimalna temperatura 5°C, a maksimalna 9°C. Uveče suvo.

U Užičkom regionu ujutru oblačno sa moguće malo kiše, a na planinama sa slabim snegom. Padavine brzo prestaju u toku jutra i ostali deo dana suvo uz delimično razvedravanje sredinom dana. Vetar slab do umeren severozapadni i severni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 4°C do 5°C, a maksimalna od 9°C do 10°C. Uveče suvo. Na Zlatiboru i Tari ujutru oblačno sa sneogm, a popodne sunčani intervali i najviše do 3°C na 1000 mnv.

U Vojvodini razvedravanje uz duže sunčane periode i slab dnevni razvoj oblaka. Vetar umeren severozapadni i severni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 0°C do 2°C, a maksimalna od 9°C u Vršcu do 12°C u Somboru. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 0°C do 3°C.

U Novom Sadu pretežno sunčano sa slabim dnevnim razvojem oblaka. Vetar umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 2°C, a maksimalna oko 11°C. Uveče suvo i oko 3°C u 22h.

U Subotici pretežno sunčano sa slabim dnevnim razvojem oblaka. Vetar umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 1°C, a maksimalna oko 11°C. Uveče suvo i oko 1°C u 22h.

Vreme narednih dana

U četvrtak ujutru slab mraz, a tokom dana pretežno sunčano sa malo oblaka i malo toplije nego u sredu. Vetar slab severozapadni i severni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -3°C do 2°C, a maksimalna od 9°C do 13°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 1°C do 7°C. U petak toplije i pretežno sunčano, do 15°C u toku dana u mnogim krajevima. U subotu takođe toplo za ovo doba godine uz postepeno naoblačenje sa mogućom kišom popodne i krajem dana na severu Srbije. U nedelju promenljivo oblačno sa mogućom kišom povremeno.

BONUS VIDEO:

PROGNOZA ZA DECEMBAR U HAOSU, nećete znati kada dobro da se obučete! Meteorolog otkrio KOJIH DATUMA nam sledi PAKLENI PREOKRET  Kurir televizija

(MONDO/U. M.)