Meteorolog Nedeljko Todorović izneo je svoju najnoviju prognozu, predviđajući da će posle 20. januara ponovo uslediti zahlađenje, sa padom temperature i potrajaće sve do 25. januara, sa kišom i snegom.

"Do nedelje, a to je 14. januar, biće ovako hladno, sa niskim temperaturama, pogotovo u jutarnjim satima, dnevna maksimalna temperatura biće tu negde od -2 do +2 stepena, uglavnom suvo vreme, možda će se u petak ponegde, kao retka pojava, biti slabog snega, bez bitnog uticaja na postojeći snežni pokrivač“, kaže meteorolog za Nova.rs.

"Sledeće sedmice sledi otopljenje, porast temperature, biće oblaka, malo kiše, malo snega, ne očekuju se neke velike količine padavina, a najtopliji dani bi bili 18. i 19. januar, kada bi maskimalna temperatura mogla da dostigne negde oko 10 stepeni. To znači da bi sledeće nedelje postojeći snežni pokrivač u nižim predelima otopio“, otkriva Todorović, prenosi Una.

Screenshot 2024-01-12 103810-65a109233cc0b.jpg
RHMZ printscreen 

Todorović i predviđa da posle 20. januara ponovo sledi zahlađenje, sa padom temperature i potrajaće sve do 25. januara, sa kišom i snegom.

"Količine (padavina) su neizvesne, s maksimalnim temperaturama blago iznad nule. Posle 25. do kraja meseca biće opet malo toplije vreme. I to vam je najverovatniji tok događaja“, zaključuje Todorović.

(Mondo, I.L.)