Republički hidrometeorološki zavod jutros je upozorio na mogućnost grmljavinskih nepogoda tokom dana na području Srbije.

Slično će biti do kraja radne nedelje upozoravaju. Do petka će se zadržati nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmljavinskih nepogoda sa intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.

"Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred", piše u upozorenju RHMZ-a.

Beograd će se takođe naći na meti grmljavinskih nepogoda.

"Do petka toplo, nestabilno i sparno, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenzivniji uz grad i olujni vetar.

Narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat za područje Beograda, a za konrektne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred", navodi se.

vremenska prognoza (2).jpg
RHMZ 

Kakvo nas vreme očekuje narednih dana?

U sredu će biti još dužih sunčanih perioda sa dodatnim porastom temperature. Minimalna temperatura od 17 do 22 stepeni, maksimalna od 30 do čak 35 stepeni.

U četvrtak niže i prijatnije temperature u odnosu na prva tri dana ove nedelje, očekuju se i pljuskovi sa grmljavinom. U petak 28. juna sunčani periodi uz dnevni razvoj oblaka sa manjom šansom za ređe lokalne pljuskove, dok se za vikend očekuje pretežno sunčano i vrlo toplo.

BONUS VIDEO:

"NI KIŠOBRANI NEĆE POMOĆI, DO VIKENDA SE OČEKUJU OZBILJNIJE NEPOGODE" Meteorolog Todorović: Tek od OVOG datuma idu vrućine! Kurir televizija

(MONDO/N.D.)