Upozorenja i najave

OD UTORKA U SRBIJI SNEŽNA MEĆAVA! Pripremite zimske jakne, cipele i šalove - očekuje nas LEDENI april! (FOTO)

Autor Aleksandar Blagić

Početkom nedelje očekuje nas sneg u većem delu Srbije!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Meteorolog Ivan Ristić rekao je za "Kurir" da se u Srbiji očekuje sneg početkom nedelje! U Beogradu će u utorak pasti sneg čija visina će dostići 15 do 20 centimetara.

"U utorak će biti oblačno sa snegom i vetrom, temperatura će biti oko nule. Doći će do formiranja snežnog pokrivača i u nižim delovima Srbije. U Beogradu visina snega u utorak sredinom dana biće 15-20 cm! Očekuje se da će sneg padati i u sredu na području Vojvodine i okolini Beograda", kaže Ristić.

Prema njegovim rečima, najviše snega pašće na Kopaoniku, do 25 do 30 centimetara. Otkrio je u kojim područjima se očekuje sneg u toku naredne nedelje.

"Više od 15 centimetara snega napadaće i u Valjevu, Beogradu, Užicu, Kragujevcu, Ćupriji, Paraćinu, Jagodini, Kruševcu, Novom Pazaru. Nešto manje snega, do 12 cm, biće u Požarevcu, Smederevu, Nišu, a najmanje, do osam centimetara, očekuje se u Zaječaru, Negotinu, Vranju, Pirotu i Leskovcu. Od 5. aprila ćemo imati povremene padavine, ali znatno više temperature. Imaćemo kraću stabilizaciju vremena i porast temperatura oko pravoslavnog Uskrsa, 16. aprila, a takvo vreme će potrajati sve do 23. aprila. Najviša dnevna temperatura od 15 do 20 stepeni oko Uskrsa i 20 do 25 krajem druge i početkom treće dekade aprila. Poslednja nedelja aprila biće promenljiva i osetno svežija, s čestom pojavom kiše i pljuskova praćenih grmljavinom, a ponegde i gradom", dodaje on.

Meteorolog Ivan Ristić
Izvor: Kurir/TV

(MONDO/Kurir)