"Nas nisu ni pozvali na projekciju": Borina udovica zabranila film o pevaču, oglasili se iz "Riblje čorbe"

Tim "Riblje čorbe" se oglasio povodom navoda da je Borina udovica stopirala projekciju filma o legendarnoj grupi.

Antonio Ahel/ATAImages

Legendarni pevač i frontmen grupe "Riblja čorba" Bora Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, preminuo je 4. septembra, a muzički svet i dalje oseća veliku prazninu zbog njegovog odlaska.

U njegovu častnapravljen je film "Riblja Čorba - Pesme bez kojih se ne može" koji je trebalo da bude emitovan 2. oktobra, ali do toga ipak nije došlo. Iz organizacije "Dok'n'Ritam" festivala su se oglasili i naveli da je premijera ipak otkazana i to u poslednji čas.

Nakon što je jedan od autora na Fejsbuku napisao da, iako navodno imaju Borino pismenu saglasnost, uvažavajući patnju i bol Borine udovice koja nije želela projekciju, nisu prikazali dokumentarac - sada se oglasio tim legendarne rok grupe.

Njihovo obraćanje prenosimo u celosti:

"Dragi prijatelji, Obraćamo vam se povodom stopiranja projekcije filma pod nazivom 'Riblja Čorba - pesme bez kojih se ne može'. Primetili smo 1.10. objavu na FB u kojoj se navodi da će se film 'Riblja Čorba - pesme bez kojih se ne može' emitovati na festivalu Dok’n’ritam dana 2.10.2024. godine u Beogradu. Pored Borine porodice ni mi, članovi grupe Riblja Čorba, nismo bili obavešteni o projekciji filma. Takođe nismo pogledali film niti smo bili pozvani na projekciju", započeli su.

"S obzirom na to da autore poznajemo lično i da smo sarađivali sa njima više puta tokom karijere, mišljenja smo da je film jako dobar. Ali pre bilo kakvog javnog emitovanja smatramo da autori treba da stupe u kontakt sa menadžerom grupe Banetom Obradovićem, porodicom Bore Djordjevića ili sa nekim od članova benda kako bi se stvorilo zdravo okruženje u kom bi film 'Riblja Čorba - pesme bez kojih se ne može' zaživeo na pravi način. U dogovoru sa autorima čekamo dostavu filma kako bi uživali u njemu kao i saglasnost za koju su rekli da će nam proslediti. Grupa Riblja Čorba, Vicko, Džindžer, Nidža, Joca, Ivke iSupruga Bore Djordjevića, Dubravka Milaković Djordjević i sin Bore Djordjevića Boris Djordjević."

Facebook/Riblja čorba 

 PROČITAJTE JOŠ: Upoznala Boru u "Šumatovcu" i snimila spot: Pogledajte kako danas izgleda Meri Cakić, "Lutka sa naslovne strane"

Podsetimo, iz organizacije festovala su kao razlog otkazivanja projekcij naveli neslaganje na koje je autorska ekipa naišla od strane njegove udovice.

"Razlog leži u činjenici da se Dubravka, udovica Bore Đorđevića, protivi projekciji. Ne znamo tačno zašto je tako, niti je dobra prilika da to utvrđujemo jer je sve još sveže i možemo da razumemo da su emocije pomešane. Dužni smo, međutim, da kažemo da mi imamo Borinu pismenu saglasnost, datu u vreme kad se njih dvoje nisu još poznavali.

Takođe, pre izvršene ostavinske rasprave, gde nadležni sud odlučuje o pravnom nasledstvu, ona - čisto pravno gledano - nema mogućnosti da utiče na bilo šta. Imajući, međutim, u vidu da je ona osoba koja je provela zadnje godine života sa njim, da je ne bismo bespotrebno uznemiravali, a iz poštovanja prema Bori, odlučili smo da otkažemo večerašnju projekciju", naveli su između ostalog.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Bora Čorba o Slatinskoj Banji  Kurir

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO/ Katarina Bojović)