• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropsko priznanje za Nušićijadu

Izvor MONDO/Fonet

Festival u Ivanjici treći put dobitnik nagrade Evropske asocijacije festivala.

Nakon obeležja za 2015. i 2016. godinu koje je Nušicijadi dodeljeno u okviru istoimenog programa Evropske komisije, a koji je inicirala Evropska asocijacija festivala (EFA) u cilju stvaranja evropske platforme festivala, ivanjicki festival potvrdio je svoj kvalitet i na drugom konkursu i zaslužio prestižno obeležje za 2017. i 2018. godinu, navodi se u saopštenju.

Medunarodna komisija kojom predsedava ser Džonatan Mils je, stavljajuci zakljucak na ocenu Nušicijade u brojnim oblastima, festival opisala ovim recima:

"Dok promoviše rad renomiranih umetnika u Srbiji, ovaj festival uspešno ukljucuje lokalnu zajednicu jednog malog grada, istovremeno ostvaruje saradnju sa partnerskim organizacijama u širem regionu, i tako uvodi medunarodni kontekst".

"EFFE nam je omogucio evropski renome, bolji uvid u trendove, kvalitetne sadržaje i uspešne modele. S druge strane, omogucio je da Nušicijada bude vidljivija ne samo za široku publiku, vec i za umetnike, cije prijave primamo iz brojnih evropskih zemalja", rekla je Zorana Parezanovic, predsednica UG KudeS koje zajedno sa Opštinom Ivanjicom, Turistickom organizacijom i Domom kulture Ivanjica organizuje Nušicijadu.

Prvo okupljanje izvanrednih festivala, dobitnika EFFE priznanja, planirano je za 5. maj 2017. godine u Nemackoj, kada ce biti objavljene platforme koje ce podržavati festivalsku mrežu, ali i saopšteni detalji o daljim planovima inicijative i programa "Evropa za festivale, festivali za Evropu"

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE