• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pozorište na Belefu

Pozorišni program Belefa, sa osam predstava, počeće 15. jula premijerom neobičnog naslova "Knknpnkn", najavio je selektor Žanko Tomić na konferenciji za novinare.

Pozorišni program Belefa, sa osam predstava, počeće 15. jula premijerom neobičnog naslova "Knknpnkn", najavio je selektor Žanko Tomić na konferenciji za novinare.

Prema konceptu reditelja Tomića, dramaturg i koreditelj Ninoslav Šćepanović dramatizovao je "Leksikon Yu mitologije", a koproducenti su Belef i "Jorik teatar" iz Novog Sada.

Na Kalemegdanu, kod Leopoldove kapije, predstava će biti reprizirana 17. i 18. jula i 2. avgusta.
Naslov je reč 'kikiriki', kako bi je napisao neko ko meša ćirilicu i latinicu, a simbolično ukazuje na odnose i nesporazume u nekadašnjoj Jugoslaviji.

"Predstava je kolaž od dvadesetak scena-pojmova, inspirisanih 'Leksikonom', nudi pogled na nas i našu bivšu zajednicu, koju smo uspešno sahranili, ali nije jugonostalgična. Radili smo iz perspektive današnjeg trenutka u kojem nastojimo da uđemo u novu zajednicu, a da još nismo shvatili uzroke raspada prethodne", rekao je Tomić.

Uloge igraju Milorad Kapor, Milovan Filipović, Suzana Vuković i drugi.

Za 16. jul na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta najavljeno je gostovanje Narodnog teatra "Vojdan Černodrinski" iz Prilepa (Makedonija), sa Brehtovom dramom "Bubnjevi u noći" u režiji Martina Kočovskog.

Belefova produkcija "Tvrđava Evropa" po komadu Igora Marojevića u režiji Predraga Štrpca biće premijerno izvedena 20. jula u prolazu između Terazija i Balkanske ulice (reprize su 21. i 22. jula).
Muzičko-scenski hepening sa učešćem Romskog amaterskog hora biće izveden 25. i 26. jula u gradskom autobusu na relaciji Kalenić pijaca - Delta siti. "Čarnin poj" je režirao Petar Pejaković, u produkciji udruženja građana "Kulturmobil".

Predstava "Majstor i Margarita" po romanu Mihaila Bulgakova u dramatizaciji Milene Depolo i režiji Boška Đorđevića biće premijerno izvedena 27. jula na sceni "Boško Buha". Koproducent je Zvezdara teatar, a reprize su 28. i 29. jula.

Pozorišni deo Belefa imaće i tri koreodrame.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE