• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Stampedo" tinejdžerki zbog Luke Raca! FOTO, VIDEO

 Tamara Sekulović
Autor Tamara Sekulović

"Bože, koliko je sladak! UMREĆU!", čulo se na Sajmu knjiga...

 Luka Raco knjiga "Portret slikan rečima" Rista iz Sinđelića Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ako ste mislili da su jutjuberke i blogerke, jedine koje su uspele da naprave pometnju na ovogodišnjem Sajmu knjiga, onda niste bili tamo da vidite i cujete kakvi vrisci su docekali mladog glumca.

Luka Raco (26) je glumac, koji se proslavio ulogom Riste u domacoj seriji "Sindelici". Prvenstveno glumac, zato što se ovaj uspešni mladic pored toga bavi i modelingom (2012. je bio proglašen za Mistera Srbije), doplomirao je ekonomiju, a sada je na Sajmu knjiga napravio "bum" svojom prvom knjigom "Portret slikan recima".

Zbog nje su klinke vrištale na Sajmu knjiga! FOTO

Doci do Luke je bio pravi podvig, a uzbudene devojcice su trcale sa potpisanom knjigom na grudima i nakon nekoliko metara dozvoljavale sebi da iskažu ushicenje što su upoznale Luku.

"Bože, koliko je sladak! UMRECU!", samo je jedan od opisa kojim su devojcice prenosile jedna drugoj ovaj susret.

"Mlade generacije stvarno žele da cuju šta je to što ja mislim, pa sam razmišljao na koji nacin da im ja to najbolje predstavim. Ranije sam im odgovarao preko društvenih mreža, blogova... uglavnom je to bio internet ili putem medija. Onda sam razmišljao kako da doprem do mladim na neki kvalitetan nacin, pa smo došli na ideju da bi bilo lepo da se napiše knjiga. To je na kraju rezultovalo da ja kroz neke stvari koje su svakodnevnica mog života poput modelinga, glume, sporta, zdrave hrane - predstavim sebe. Nije uopšte samo poenta da im ja prenesem neko svoje mišljenje, vec da se mladi motivišu i da dodu na Sajam knjiga i uopšte kupe knjigu. Verujem da je vecina njih možda danas prvi put i kupila knjigu, tako da se nadam da ce ih to motivisati da sutra kupe i delo nekog velikog književnika, da nastave da citaju, jer nije sve internet i televizija, ima nešto i u citanju knjiga", rekao je Luka za MONDO nakon dva sata potpisivanja knjiga na štandu Vulkan izdavaštva.

"Ko god bude procitao knjigu, videce da ja ne namecem svoje mišljenje ili pametujem, nego samo iznosim šta sam ja proživeo i šta smatram da je u redu ili nije kada je rec o porodicnim vrednostima, poslu, motivaciji i slicnih stvari za koje verujem da mladim ljudima mogu da doprinesu za nešto bolje", istakao je on.

Morali smo da sa njim prokomentarišemo navalu na njegov "lik i delo" na Sajmu knjiga, a Luka je bio podjednako oduševljen ovakvim ishodom kao i svi koji su došli njega da vide...

"Predivno se osecam zbog ovakvog doceka. Nisam imao predstavu uopšte da ce da bude tako. Kada sam cuo vrisku, pomislio sam: 'E, ko je to došao?' Kada sam video snimak gužve, nisam verovao da je to zbog mene. Nisam ocekivao i oduševljen sam."

Fenomenalan osecaj hvala vam Ko nije stigao danas vidimo se u subotu (28.10) od 12h @vulkan_knjige

A post shared by Luka Raco (@luka_raco) on

S obzirom na to da Luku pomno prate generacije koje su sada u osnovnim i srednjim školama, pitali smo ga da li oseca pritisak zbog odredene vrste odgovornosti koju ima prema ovim "mladim umovima" koji se na njega ugledaju...

"Imati odgovornost nosi svoj teret, jer sam shvatio putem društvenih mreža koliko je ljudima bitno šta kažem i koliko omladinci to apsolutno prihvataju, pa cak i oponašaju. Kada shvatite da imate uticaj na odredenu populaciju ljudi, morate da razmišljate i da se trudite da se iskažete na što bolji nacin. Zato bih voleo da se klincima svidi moja knjiga, ali i njihovim roditeljima, pošto sam ja odrastao u okruženju gde je velika porodicna ljubav i porodica je bitna, tako da mislim da mladi moraju danas da se malo više povežu sa svojim najbližima, a ne samo sa nekim preko društvenim mreža", tvrdi Luka i dodaje koji su mu planovi za buducnost, kao i da li razmišlja o još jednoj knjizi:

"Ja sebe prvenstveno ne smatram piscem, ovo nije neko književno delo koje ima radnju, vec samo moji stavovi o životu. A, ukoliko budem dobio povratne informacije da je sve to prošlo pozitivno i imalo nekog efekta, naravno da cu se možda upustiti u još neki novi projekat ove vrste. Sada ipak ne razmišljam još o tome, upuštam se u jednu novu seriju i uskoro nastavljam snimanje 'Sindelica'."

Sinđelići promo
Izvor: YouTube

Ekonomista, glumac, maneken, pisac - ko je "pravi" Luka?

"Ja se uvek predstavljam kao glumac, jer mi je to primarna profesija i nešto što ja najviše volim, a ovo su samo benefiti glume koje ja želim da iskoristim na najbolji nacin."

Knjiga koju bi preporucio?

"Volim modernu psihologiju, pa bih toplo preporucio bilo koje izdanje od Robina Šarme. Ja sam skoro završio sa 'Put ka velicanstvu', ima dva dela. Meni je to fenomenalno, a izdvojio bih i cuveni svetski bestseler 'Kaluder koji je prodao svoj ferari'. Koliko god to zvucalo kao kliše literatura, volim sve što je motivacionog tipa."

Komentari 31

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dok Holidej

Decko je ok, cak deluje simpatican jer je veseo i nasmejan, ali ubedljivo je najlosiji glumac kojeg sam video, cak gori od Bikovica. A ova rulja...pa decu nam obrazuju parovi i grand, trcace jadni za Zoranahahhah, a ne za Minjom Subotom i Ljubivojem Rsumovicem

Aleksandar

Hajde da pričamo realno...U redu, decko je lep, razvijen, ide u teretanu, obrazovan. Ali nesto nisam primetio da devojke ovako lude za anonimnim momcima? Evo recimo moja malenkost nije ni po cemu lošija od ovog glumca, i ja sam obrazovan, fizički veoma prijatan, dobar čovek, bavim se humanitarnim radom pa ipak se devojke ne zalecu i ne upadaju u trans. Na sve to jos sam i romantičan ali to ne samo da mi ne donosi rezultate, vec sam vise puta nailazio na odbijanje kod ženskog pola. A danas sutra da postanem poznata ličnost ljubavni zivot bi mi se okrenuo za 360 stepeni. Mediji su čudo, mogu od gotovo svakoga da naprave zvezdu.

Pedja J7

Danas je pisanje knjiga biznis. Tezina i vrednost dela, ne postoje. Bitno je iskoristiti trenutak popularnosti, i nazvrljati kojekakve gluposti, koje ce glupa masa pokupovati. Imam cerkicu, bebu, i iskreno, kad bi sutra ovako padala u trans i ekstazu, kad vidi lika sa TV, odveo bih je kod psihijatra, psihologa...za njeno dobro i mentalno zdravlje... Inace, ovaj momak je ok, nemam nista protiv njega...

SERIJE