• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koncert Izabel Faust u Kolarčevoj zadužbini

Dirigent Tomas Zanderling i violinistkinja Izabel Faust nastupiće sutra uveče sa Beogradskom filharmonijom u Kolarčevoj zadužbini, na koncertu u okviru sezone "Bulevar zvezda".

Dirigent Tomas Zanderling i violinistkinja Izabel Faust nastupiće 14. novembra sa Beogradskom filharmonijom u Kolarčevoj zadužbini, na koncertu u okviru sezone "Bulevar zvezda".

Tomas je sin čuvenog dirigenta Kurta Zanderlinga i dobro je poznato ime u svetu klasične muzike, dirigovao je nekim od najboljih orkestara Beča, Londona, Berlina i Moskve, rekao je Tasovac.

Bio je asistent slavnih dirigenata Leonarda Bernštajna i Herberta fon Karajana, stalni gost dirigent Nacionalne ruske filharmonije i Nemačke državne opere u Berlinu.

Na koncertu sa Beogradskom filharmonijom, pod dirigentskom palicom Tomasa, nastupiće mlada violinistkinja Faust, koja je sa našim orkestrom svirala kao solista u prošloj sezoni, kada je publiku oduševila virtuoznim izvođenjem Violinskog koncerta Igora Stravinskog.

Faust je sa osamnaest godina osvojila prvu nagradu na međunarodnom takmičenju Leopold Mocart u Augzburgu, a nakon toga je nastupala sa orkestrima Minhena, Londona, Praga, Pariza i sa dirigentima kao što su Jehudi Menjuhin, Dejvid Štern i Marko Letonja.

Svira na violini Stradivarijus, nazvanoj Uspavana lepotica, skupocenoj violini iz 1704. godine.

Na programu koncerta je i uvertira iz opere "Majstori pevači" Riharda Vagnera i "Peta simfonija" Šostakoviča.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE