• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPEKTAKL za ljubitelje umetnosti: Pozorište na Trgu VIDEO

Izvor mondo.rs

Muzičko-scenski i multimedijalni spektakl na otvorenom "Pozorište na Trgu – portal ka vekovima”, povodom obnove Trga republike okuplja oko 300 umetnika iz Narodnog pozorišta u Beogradu.

 Trg Republike rekonstruisan Pozorište na Trgu Izvor: MONDO/Goran Sivački

Na Trgu Republike u nedelju, tokom celog dana, održan je svečani program Narodnog pozorišta u kojem je učestvovalo više od 300 umetnika. Počelo je promenadnim koncertom srpsko-japanskog prijateljstva, a ovako je Trg izgledao u podne, tokom čitanja najlepših srpskih bajki za decu!

Program se nastavio ispred pozorišta "Boško Buha" predstavom "Karusel istorije" cirkuske trupe Kinetrop.

Od 17 časova, Beograđani su u Kulturnom centru Beograda slušati najlepše operske arije, kancone i duete, kao i džez i autorsku muziku.

Od 18 časova, kod drvoreda ka Kolarčevoj, izvedena je Mocartova opera za decu "Bastijen i Bastijena" u izvođenju Opere nacionalnog teatra.

Večernji program je obuhvatio "Portal kroz vekove" u izvođenju Nebojše Kundačine (20h), a paralelno su na fasadi Narodnog pozorišta bile projektovane istorijske fotografije koje pokazuju Trg kroz vekove.

U 20.30 počeo je gala koncert Opere Narodnog pozorišta ispred glavnog ulaza zgrade, a tu je od 22 časa održana i revija pozorišnih kostima.

Za kraj, od 22.30, kod drvoreda ka Kolarčevoj javno je izveden balet "Ko to tamo peva".

Od 17 časova do ponoći, kao deo pratećeg programa, u Muzeju Narodnog pozorišta mogla je da se pogleda izložba "Počeci pozorišnog života u kneževini Srbiji i osnivanje Narodnog pozorišta u Beogradu", autorke Jelice Stevanović.

Povezane vesti

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

et

Hleba i igara za prostu raju 😩

Pjero

Raj za džeparoše i šibicare.

Tursija

Taman prostor da se postave tezge i vasar da traje 12 meseci godisnje. Jedan predlog za Vesica. Poplocajte Usce, izravnajte Kosutnjak i tu postavite betonske kocke. Velelepno ce da izgleda

SERIJE