• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zapalite Handkeova dela, pa igrajte oko vatre uzvikujući antisrpske parole!

Ministarstvo kulture i informisanja oštro reagovalo na kritike povodom Handkeovog osvajanja Nobelove nagrade za književnost

Peter Handke je ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost, a u objašnjenju akademije stoji da ju je dobio zbog, "jezičke inovativnosti kroz pisanu reč, koja opisuje ljudsku marginalizaciju i unikatnost življenja".
Odluka da Nobelova nagrada bude dodeljena austrijskom književniku razbesnela je posebno Albance i Bošnjake, koji za austrijskog pisca i velikog prijatelja srpskog naroda tvrde da negira genocid u Srebrenici i da je pozivao na odbranu bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića.

Možda će vas zanimati

"Sada se ovim povodom oglasilo Ministarstvo kulture i informisanja,čije saopštenje prenosimo u celosti:

Dok se širom sveta svi pravi i iskreni ljubitelji književnosti raduju i pozdravljaju dodeljivanje Nobelove nagrade Peteru Handkeu, najvećem živom piscu nemačkog jezika, iz balkanskog regiona i ponegde iz sveta, sa dobro poznatih adresa stižu glasovi mržnje.

Praveći se da ne znaju da se Nobelova nagrada za književnost dodeljuje za životni doprinos laureata svetskoj književnoj i kulturnoj baštini a ne njegovim privatnim stavovima o različitim društveno-istorijskim fenomenima, notorni bukači novim otrovom natapaju svoje stare stavove.

Njihovi glasovi i repertoari odavno su nam dobro poznati. Ipak, donekle iznenađuje prava bujica antisrpske histerije, primitivnih invektiva, istorijskog revizionizma i izmišljotina svake vrste, sve zbog okolnosti da je Nobelovu nagradu dobio pisac koji se usudio da voli i poštuje srpski narod.

Oni i piscu i narodu namenjuju istu sudbinu, osudu i raspeće na nečasnom krstu svojih neistina.

Ohrabrujemo ih da razmotre mogućnost da sva dela Petera Handkea sakupe na gomilu, zapale ih i oko vatre odigraju ritualni ples uz gromko izvikivanje antisrpskih parola.

Sve pod uslovom da prethodno sebi objasne vezu između vrhunske umetnosti i sopstvene mračne isključivosti natrunjene šovinizmom.

Taj potencijalno katarzični trenutak, istovremeno bi predstavljao prikladnu istorijsku referencu na inspiratore takvih postupaka, poznate sa najtamnijih stranica istorije Evrope.

Osim toga, pokazali bi čovečanstvu da poražena ideologija i postupci pokretača Drugog svetskog rata i dalje žive na Balkanu i u glavama pojedinih lažnih filozofa i marionetskih udruženja po svetu, snažni i vitalni kao nekad. I to najviše u onim klajnbirgerskim varošima, orijentalnim kasabama i srpskim provincijama koje su naciste dočekivale cvećem i karnevalskim raspoloženjem i ushitima.

Nama i ubedljivo većem delu današnje civilizacije ne ostaje drugo nego da ih pominjemo u svojim molitvama za spas njihovih duša. I naravno, da nastavimo da uživamo u veličanstvenom književnom opusu i etički visoko izgrađenim vrlinama uzoritog pisca i čoveka, nobelovca Petera Handkea".

PROČITAJTE I OVO

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Crnogorac

Čovjek govorio istinu, genocida u Srebrenici nije bilo, to čitav svijet zna i sramna je kampanja raznih srbomrzaca i pravoslavomrzaca koja se vodi preko ledja ovog čovjeka. Takodje da je podržavao albanski fudentalizam i radikalno sprovodjenje istog onda bi u Tirani i Prištini koja je okupirana od strane terorista albanske nacionale slavljen kao heroj.

gici

Bravo maestro,živeo 100 godina

Cedomir Radovic

Ne treba mesati um. vrednost dela i pol. ubedjenja autora.Mnogi veliki pisci su imali problem. pol. ubedjenja.

SERIJE