• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar kulture otvorio biblioteku u Doljevcu: Deco, dobili ste raj!

Izvor mondo.rs

"Da u Srbiji imamo što više biblioteka, što više prostora namenjenih kulturi, da se deca umesto u kafićima i kladionicama okupljaju oko folklora, oko sporta, oko muzike i dobrih filmova", rekao je Vladan Vukosavljević.

 Ministar kulture Vladan Vukosavljević otvorio bilblioteku u Doljevcu Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

U Doljevcu je danas otvorena rekonstruisana Javna biblioteka, a ministar kulture Vladan Vukosavljević rekao je da je želja da se "toplim, blagotvornim zračenjem" kulture obuhvati što veći broj ljudi u Srbiji, a posebno najmlađih članova društva.

"Da u Srbiji imamo što više biblioteka, što više prostora namenjenih kulturi, da se deca umesto u kafićima i kladionicama okupljaju oko folklora, oko sporta, oko muzike i dobrih filmova", rekao je Vukosavljević.

Možda će vas zanimati

On je rekao da je Ministarstvo kulture i informisanja spremno da u okvirima svojih mogućnosti pomogne kao što je to činilo u proteklim godinama.

"Radujemo se kad imamo kome da pomognemo i kad imamo kako da pomognemo. Zajedno možemo da pomeramo granice kulturnih dostignuća ove zemlje iz koraka u korak, iz dana u dan, malo pomalo", rekao je Vukosavljević.

Naglasio je da Srbija ima bogatu kulturnu tradiciju,, a da se upravo u Doljevcu nalaze arheološki lokaliteti koji predstavljaju sjajan izraz naše tradicije i istorije.

"Naći ćemo način da uložimo u dalja istraživanja i restauraciju i konzervaciju, a turisti će pohrliti jer imaju ovde šta da vide, raskošnu tradiciju, vredne ljude i interesantan ambijent" naveo je on.

Vukosavljević je u obraćanju posebnu pažnju posvetio najmlađima, citirajući slavnog argentinskog pisca Borhesa koji je često govorio da raj na nebu zamišlja kao veliku biblioteku.

"Ovde ste, draga deco, dobili jednu posebnu vrstu raja na zemlji, onog u kojem se nalaze rajski plodovi, gde ćete čitanjem, obrazovanjem i intelektualnim i duhovnim radom uspevati da postanete bolji ljudi. Napajanje sa izvora kulture i obrazovanja najvažnije je ulaganje koje sebi možete da obezbedite, jer vas taj trud čini dobrim ljudima, dobrim sinovima, sestrama, kćerima i članovima ovog društva", rekao je ministar kulture.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE