• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta su naši talentovani klinci uradili u Petnici, pogledajte na izložbi!

Izvor mondo.rs

Izložba u Galeriji nauke i tehnike SANU predstavlja više od 80 radova dece iz petničkih obrazovnih programa!

U sredu, 19. februara, u 12 sati biće otvorena izložba "Petnica - korak u nauku: Istraživački radovi polaznika obrazovnih programa".

Na otvaranju u Galeriji nauke i tehnike SANU govoriće akademik Zoran Petrović, upravnik Galerije, i Vigor Majić, direktor Istraživačke stanice Petnica.

Možda će vas zanimati

Na izložbi će biti predstavljeno preko 80 istraživačkih radova mladih polaznika petničkih obrazovnih programa tokom 2019. godine. Teme kojima su se srednjoškolci bavili su iz oblasti antropologije, arheologije, astronomije, biologije, biomedicine, geografije, geologije, društveno-humanističkih nauka, elektronike, istorije, lingvistike, matematike, psihologije, računarstva, fizike i hemije.

Kao što je poznato, Istraživačka stanica Petnica čuvena je, već više od tri decenije, po posebnom pristupu naučnom obrazovanju mladih, a naročito srednjoškolaca. Tokom jednogodišnjeg ciklusa, u okviru kojeg se održavaju seminari i naučni kampovi, učesnici sami iniciraju i razrađuju istraživačke teme, obavljaju ispitivanja, merenja i analize, izvode odgovarajuće zaključke i potom pišu naučni rad gde će prikazati rezultate. Poslednji korak predstavlja konferencija na kojoj mladi autori te radove prezentuju.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE