• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novosadske kulturne ustanove pripremile online repertoar (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Nakon proglašenja vanrednog stanja na teritoriji Novog Sada, većina kulturnih ustanova je bila prinuđena svoje repertoare odloži za dane kada borba sa korona virusom prođe. Pojedine ustanove su program prebacile na internet, kako bi olakšali građanima u izolaciji.

 Koroina vorus kulturne ustanove u Novom Sadu u doba korona virusa Izvor: Mondo

Pozorište mladih i Galerija Matice srpske su pokrenule projekte kojima žele da građanima, usled smanjenog kretanja i izolacije, ipak omoguće pristup njihovim događajima.

Kako bi svi uzrasti bili zadovoljeni, Pozorište mladih se pobrinulo za najmlađe Novosađane, dok je Galerija Matice srpske namenila sadržaje i starijim generacijama.

Pozorište Mladih je za naredni period pripremilo predstave za mališane koje će prikazivati na svom veb sajtu.

"Pokušaćemo da im olakšamo ove teške dane na taj način što ćemo u redovnim terminima naših dečijih predstava, a to su četvrtak u 18 časova, subota u 11 i nedelja u 11 časova, preko našeg veb sajta emitovati dečje predstave koje ne mogu uživo da gledaju. Ove nedelje smo prvo imali predstavu 'Ko je rekao mjau' u četvrtak, zatim u subotu u 11 će biti prikazana predstava 'PUK- potraga za čarobnim biserom' i u nedelju predstava 'Palčica'. Ovo će se, inače, nastaviti tokom celog ovog perioda da bude praksa", rekao je PR Pozorišta mladih, Milan Savin.

Što se tiče Galerije Matice srpske, tokom narednog perioda ona će se preseliti iz galerijskog u virtuelni prostor i ponuditi nov sadržaj kroz kampanju "GMS s vama kod kuće".

"Ideja je, zapravo, da podstaknemo naše sugrađane da ostanu kod kuće, da bismo sprečili širenje zaraze, ali takođe da ih podstaknemo da provode ovo slobodno vreme kod kuće na jedan dobar način, na kulturni način. Da ih podstaknemo da čitaju, da uživaju u umetnosti i da se obogaćuju kulturom, jer je pravo vreme za to", rekla je Jelena Ognjanović, PR menadžer Galerije Matice srpske (pogledajte i sajt Matice srpske). 

Ona navodi da je za građane pripremljen video vođenja kroz aktuelnu izložbu "Inspirisani Italijom", kao i vođenja kroz stalne postavke.

Pored toga, jednom nedeljno će objavljivati novi izazov za mališane.

"Ideja je da svakog utorka ili srede postavimo na naše društvene mreže po jedno umetničko delo iz enterijera i zatim zamolimo naše sugrađane da oponašaju sliku, šalju nam na naše društvene mreže i zatim zajedno glasamo za najbolje oponašanje umetničkog dela. S obzirom na to da Galerija inače organizuje kreativne radionice i programe za decu, ni u narednom periodu neće biti manjka sadržaja za mališane. Galerija Matice srpske želi da objedini porodice i uključi roditelje u dečje sadržaje, kako bi se zajedno družili i zabavljali. Porodice će zajedno moći da rade neke umetničke igre, a svakog utorka preporučujemo klasičnu muziku za roditelje sa bebama, kao deo našeg programa "Odrastanje uz umetnost"", dodala je Jelena Ognjanović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE