• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Digitalna promocija: Agnes Lidbek i Hajde da pričamo o jednakosti

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek

Premijernim predstavljanjem romana "Pronaći sebe" švedske autorke Agnes Lidbek u četvrtak 25. juna u Novom Pazaru počinje projekat "Hajde da pričamo o jednakosti" (’Let’s talk about equality’)

 Novi Pazar - digitalna promocija romana Hajde da pričamo o jednakosti Izvor: Ilustracija MONDO/Ambasada Švedske

Projekat zajednički sprovode ambasada Švedske u Srbiji i Web časopis za književnost Eckermann.

Zbog specifične situacije sa panedmijom promocija romana biće digitalna, preko društvenih mreža.

Možda će vas zanimati

"Pokretanjem priče o ženi koja pokušava da se pronađe u ženskom trojstvu, pokrenuće se i mnoge druge teme, pojave i društveni fenomeni koji obeležavaju i značajno određuju život savremenih ljudi", rekla je Birsena Džanković, odgovorna urednica Web časopisa za književnost Eckermann.

Birsena će biti moderatorka digitalne promocije romana u studiju TV Sandžak. Ona će zajedno sa svojim kolegom Enesom Halilovićem razgovarati preko Skype-a sa ambasadorom Švedske u Srbiji, Janom Lundinom, književnom kritičarkom Tijanom Koprivicom, kao i sa Svetlanom Tot koja je roman prevela sa švedskog jezika.

O romanu "Pronaći sebe" na promociji će govoriti i urednik Dejan Matić u ime izdavača Treći Trg, koji je zajedno sa izdavačem Srebrno drvo objavio roman. Tokom promocije biće emitovana i izjava autorke romana Agnes Lidbek.

"Prvim delom trilogiije o savremenoj porodici, Agnes Lidbek zasluženo je skrenula pažnju čitalačke i stručne javnosti u Švedskoj. Roman je dobio značajnu nagradu, prodat je u velikom broju primeraka, a autorku su, zbog tematizovanja položaja savremene žene i osobenog stila, uporedili sa Virdžinijom Vulf i Ingmarom Bergmanom“, kaže Dejan Matić.

On dodaje da ovaj roman na pravi način otvara novu biblioteku "Nord" koja je posvećena savremenoj književnosti nordijskih zemalja.

"Verujemo da će roman o ženi koja traga za sobom i smislom u društvu koje je opterećeno konzervativnim očekivanjima i pritiscima izazvati veliko interesovanje kod čitalaca u Srbiji", istakao je Matić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE