• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba višestruko nagrađivane umetnice u Beogradu od 11.jula! (FOTO)

 Katarina Bojović
Autor Katarina Bojović

Spremna je da oduševi Srbiju i region!

 Izložba Relativnost ili drugačiji ugao gledanja Teodora Stojanović Izvor: Teodora Stojanović

Izložba "Relativnost ili drugačiji ugao gledanja" biće otvorena 11.jula sa početkom u 19h. Ovo je još jedna u nizu za ovu godinu, samostalnih izložbi autorke Teodore Stojanović.

Ovog puta će biti predstavljena beogradskoj publici u galeriji Kvaka 22, u Ruzveltovoj ulici.

Možda će vas zanimati

O tematici izložbe autorka kaže:

"Svako ima svoje viđenje stvarnosti i sveta. Svako unosi deo sebe u svet i tako mu daje neko novo značenje, novu perspektivu satkanu od njegovih emocija i razmišljanja. Tako jedna ista stvar, isti događaj utiče različito na različite ljude. Jedan od najaktuelnijih primera je virus. Svako od nas vesti o njemu sagledava iz svog ugla, neko je uplašen, neko veruje da je bezopasan, neko je između ta dva.
Drugačiji ugao gledanja usmeren je na naša uverenja i navike. Jer to je ono čime smo kako svesno tako i nesvesno vođeni. To su filteri kroz koje mi posmatramo i tumačimo svet. Pod svet mislim kako na fizički svet tako i na događaje, ljude, situaicije. Filteri nas vode kroz život, oni su nastali usled uticaja sredine u koju smo dospeli pri rođenju i one u kojoj smo živeli i živimo. - Uticaja roditelja, situacija, društva... Tu se otvara pitanje pitanje istine. Da li istina postoji, koji ugao gledanja je ispravan tj istinit i da li je i jedan istinit. Šta je istina. Da li mi ikako možemo doći do istine. Da li je ona subjektivna stvarnost koja postoji samo za nas, tj dok mi postojimo, ili postoji i nezavisno od nas. Sva ova pitanja nemaju konačan odgovor. Kao i delovi koji su na slikama otvoreni za posmatrača da unese u njih sebe tako i ova pitanja imaju mnoštvo odgovora koliko i ljudi koji se o njima pitaju".

Teodora Stojanović je rođena u Beogradu 12.07.1981. Završila Akademiju Lepih umetnosti kod profesora Dušana Otaševića. Na Istoimenoj akademiji završila i specijalističke studije u klasi profesora akademika Vladimira Veličkovića. Osim slikarstva magistar je filozofije koju je završila na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Izlagala u zemlji i inostranstvu. Osvojila više međunarodnih nagrada za slikarstvo na takmičenjima u Italiji, Španiji, Južnoj Koreji, Tajvanu, Americi i Srbiji. Član je Icaf-a, Ulus-a i Ulupuds-a.

Osim što aktivno izlaže bavi se i art coachingom- pomaže mladim umetnicima da izgrade svoju umetničku karijeru. Autor je E-knjige kako postati uspešan umetnik.

Izvor: Teodora Stojanović

PROČITAJTE I OVO

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE