• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren 43. Bitef

Predstava "Sutra", u produkciji londonskog teatra Sadlers Vels, otvorila je Beogradski internacionalni teatarski festival.

Predstava "Sutra", u produkciji londonskog teatra Sadlers Vels, otvorila je Beogradski internacionalni teatarski festival.

Monasi iz Šaolina izveli su predstavu reditelja i koreografa Sidija Larbija Šerkauija, i dobili burne aplauze prepune sale Centra "Sava". Publiku je najviše oduševio najmlađi monah, star deset godina.

Bitef je zvanično otvorio nemački dramski pisac Ronald Šimelfenig, poručivši publici da nas "pozorište, kada je dobro, tera da se uzdignemo i nadrastemo sebe".

Publiku je pozdravila i direktorka Bitefa Jelena Kajgo, zahvaljujuću svima koji su pomogli da se organizuje festival u ovoj, kako je rekla, teškoj i kriznoj godini.

"Pred nama je 11 bogatih festivalskih dana u kojima ćete moći da pogledate jako uzbudljive, raznovrsne i sa velikom pažnjom birane predstave koje, u duhu Bitefa, žele da ponude ono što je novo i inovativno u pozorišnoj umetnosti", najavila je Kajgo.

Bitef u 43. izdanju donosi devet predstava u takmičarskom programu, u selekciji Jovana Ćirilova i Anje Suše.

Bitef će ugostiti predstave iz Kanade, Švajcarske, Hrvatske, Norveške, Holandije i Nemačke, a Srbiju će predstavljati SNP iz Novog Sada sa predstavom "Brod za lutke" i "Sanjari" beogradskog JDP-a.

Festival donosi i mnoštvo pratećih programa, i traje do 26. septembra. Program 43. Bitefa pogledajte OVDE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE