• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vodimo vas na Bitef "Polifoniju"!

MONDO vam poklanja ulaznice za programe Bitef "Polifonije", koja ove godine slavi deset godina postojanja, i od 16. do 25. septembra osvrnuće se na deceniju angažovanog pozorišta.

MONDO vam poklanja ulaznice za programe Bitef "Polifonije", koja ove godine slavi deset godina postojanja, i od 16. do 25. septembra osvrnuće se na deceniju angažovanog pozorišta.

Vodimo vas na sledeće predstave i radionice:

Petak, 18. septembar - "Raskršća", Ustanova kulture "Vuk Karadžić", Kralja Aleksandra 77a

Subota, 19. septembar - "Drvo života", Ustanova kulture "Vuk Karadžić"

Utorak, 22. septembar - "Jesen, zima, proleće, leto puta 100 godina", Ustanova kulture "Vuk Karadžić"

Četvrtak, 24. septembar - "Hodnici žuti, purpurni, plavi", Radionica Integracije, Braće Krsmanovica 34

Petak, 25. septembar - "Za odrastanje bez nasilja", Pozorište Boško Buha

Ako želite da osvojite ulaznice, pošaljite nam email sa svojim imenom, prezimenom i imenom programa kojem želite da prisustvujete. Dobitnici će u četvrtak biti obavešteni o načinu preuzimanja karata.

Bitef "Polifonija" prvi put je održana za vreme 34. Bitefa, 2000. godine, ove godine biće tematski organizovana po danima. Teme rangiraju od ovogodišnje "Kreativni kapitali kriznih godina", do prve, "Umetnost za društvene promene - Igrom protiv nasilja".

Kao i prethodnih godina, istražuje i promoviše inovativno, participativno i angažovano pozorište koje otkriva različite mogućnosti delovanja, obuhvata različite generacije i uključuje različite društvene kategorije. Posebnu pažnju posvećuje pozorištu za mlade, sa mladima i od mladih koji unose promene i menjaju ustaljenu praksu.

Gde su, i šta rade oni koji su pre deset godina gradili program Bitef Polifonije? Odgovore će dati kreativne radionice mapiranja u Centru za kulturu "Stari grad", voditelji ili prezenteri prve verzije, kao i svi oni koji su učestvovali u programima, i nastavili tradiciju.

Bitef Polifonija prikazuje rad profesionalnih pozorišta za decu i mlade s predstavama koje istražuju savremene forme izraza i bave se aktuelnim temama i procesima rada u koje su neposredno uključeni mladi.

S druge strane, tu su tri dramska studija iz regiona (Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Srbija) sa svojim predstavama koje su rezultat rada s mladima na njihovim životnim temama i dilemama.

Kao posebno značajne, organizatori navode četiri trupe i produkcije u kojima se neguje inkluzivni pristup.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE