• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VEČERAS JE USNIO MOJ DUGOGODIŠNJI PRIJATELJ: Patrijarh Porfirije se oprostio od kultnog novinara Velje Pavlovića (FOTO)

Autor Branka Bajić

Patrijarh se zajedničkom fotografijom i porukom oglasio na Instagramu.

 Patrijarh Porfirije se oprostio od Velje Pavlovića Izvor: RTS/Printscreen/YouTube/Screenshot/RTS 3 - Zvanični kanal

Od uglednog novinara i autora kultnih televizijskih emisija Velimira Velje Pavlovića, koji je preminuo večeras u 69. godini, oprostio se i patrijarh Porfirije.

Uz zajedničku crno-belu fotografiju objavljenu na društvenim mrežama, patrijarh Porfirije je izrazio tugu za odlaskom svog bliskog dugogodišnjeg prijatelja.

"Sa bolom u srcu, ali sa čvrstom nadom na Gospoda Vaskrslog primo sam vest da je večeras usnuo kultni televizijski novinar i moj dugogodišnji prijatelj Velja Pavlović. Uistinu neobična i ni malo jednostavna životna priča ovog kulturnog pregaoca nije mu bila prepreka da poimanje kulture u našem medijskom prostoru podigne do 'nivoa 23' i da poput visokog svetionika pruži svetlost mnogima koji su u takođe teškim vremenima tražili put ka luci smisla."

"Naročit doprinos ovog retko obaveštenog poznavaoca modernih književnih, umetničkih i bogoslovskih tokova bilo je stvaranje i negovanje kultne emisije 'Duhovnici', koja je od zaborava sačuvala svetitelje našeg vremena i tako čitave riznice praslavne duhovnosti učinila pristupačnim mnogim bogočežnjivim ljudima. Svojom prepoznatljivom pojavom i tihim glasom, Velja je svakome od nas omogućio da radosno zauzme mesto sagovornika brojnih podvižnika i tako ne ustukne pred krstonosnim hrišćanskim putem. Zato verujem da ga upravo ti sveti ljudi prihvataju dok sada tiho 'kuca na nebeska vrata', radujući se večnom blistanju ljubavi i smisla kojim je celim bićem živeo", napisao je patrijarh Porfirije je na svom nalogu na Instagramu. 

Velimir Velja Pavlović rođen je 17. juna 1953. 

Od 1978. godine radio je na Studiju B. Od 1983. uređicao je kulturni program Radio Studija B. Takođe je bio prvi urednik TV programa Studija B.

Njegove najpoznatije autorske emisije su: radio-magazin Kultura na raskršću, TV magazin Kulturni kalendar, naučno-popularni TV magazin Kostakako, TV tok-šou "Nivo 23", "Nivo politika", putopisne TV serije "Amerikanski Srbi", "Duhovnici", TV portreti urbanih heroja "Nezaštićeni svedok". Deo njegovog serijala "Duhovnici" 1994. godine objavljen je na DVD-u.

Radio je kao redovni saradnik kulturne rubrike dnevnog lista Politika, urednik kulturnog programa Televizije Politika, objavljivao je u mnogim magazinima i časopisima. Osvojio je brojne nagrade: Narodnog muzeja u Beogradu (1987), Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Srbije (1991).

Završio je Treću beogradsku gimnaziju, a diplomirao žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE