• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BU proslavio 168 godina postojanja

Rektor Beogradskog univerziteta Dejan Popović ocenio je da su glavni ciljevi te institucije u proteklom periodu bili donošenje Zakona o visokom obrazovanju, implementacija Bolonjske deklaracije i uključivanje u medjunarodne tokove.

On je, na proslavi Dana Univerziteta u Beogradu, povodom 168. godina njegovog postojanja, istakao da je ta institucija postala lider u reformama i visokoškolskom obrazovanju u okruženju.

"U narednim godinama moramo da ocenjujemo naš rad na regionalnom i kontinentalnom nivou, jer ćemo u suprotnom pasti u provincijalizam, koji je vladao proteklih godina" rekao je Popović.

Donošenjem Zakona o visokoškolskom obrazovanju, kako je rekao, "obezbedili smo standarde i sprečili eroziju školstva, koja je otvaranjem privatnih fakulteta i odlivom mozgova, pretila da nastupi".

Reforma na Bolonjskim principima zahteva finansijski snažan Univerzitet i njegovu autonomiju, naglasio je Popović i dodao da je vraćanje imovine Univerzitetu, koji je bio velika žrtva nacionalizacije, uslov za nastavak započetih reformi.

Srpski ministar prosvete i sporta Slobodan Vuksanović naglasio je hitnost donošenja zakona o studentskom organizovanju, jer bez njega ne može u potpunosti da se primenjuje Zakon o visokoškolskom obrazovanju.

On je najavio da će najbolji studenti Univerziteta u Beogradu, koji su danas nagradjeni, dobiti po jedan "lap-top" kompjuter.

Diplome i novčane nagrade za najbolji uspeh na studijama, Popović je uručio 31 studentu, dok je devet studenata nagradjeno za najbolje naučno-istraživačke i stručne radove.

Umetnički program izveo je Akademski hor "Obilić", pod dirigentskom palicom Darinke Matić - Marović.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE