• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pronadjen original Igoovih "Jadnika"

Jedna Amerikanka iz Lujzijane slučajno je pronašla veoma staro izdanje "Jadnika" Viktora Igoa u 17 tomova medju čijim stranicama se nalazilo jedno ljubavno pismo i kratka privatna poruka koje je, kako se pretpostavlja, napisao sam književnik.

Margaret Krenvel pronašla je svih 17 tomova na gomili djubreta u jednoj ulici u gradu Tibodou, jugozapadno od Nju Orleansa, izjavio je Džeri Leč, vlasnik knjižare u Kovingtonu u Lujzijani.

Krenvelova je objasnila da je knjige pronašla prošlog leta kada je vozeći bicikl na gomili djubreta primetila veliki broj starih i budjomprekrivenih knjiga. Prvo je uzela jednu knjigu o muzici za koju je znala da će se dopasti njenom prijatelju, da bi se nakon nekog vremena vratila po ostatak knjiga, javila je agencija AP.

Knjižar Džeri Leč pokrenuo je istraživanje kako bi se utvrdila autentičnost tomova i Igoovog potpisa otkrivenog u njima. U tom cilju poslao je digitalne fotografije aukcijskim kućama Svon i Kristi i tražio da se uradi prevod otkrivenog ljubavnog pisma i poruke.

U kući Svon kažu da očekuju da će dobiti knjige koje bi izneli na aukciju u maju.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE