• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAJAM KNJIGA U BEOGRADU - POZNATI DATUMI I CENE ULAZNICA! Čak 400 izlagača na "Povratku napisanih"

Autor Dragana Tomašević

Beogradski sajam knjiga biće održan od 23. do 30. oktobra

 Kad je Sajam knjiga 2022 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ovogodišnji Sajam knjiga biće održan na Beogradskom sajmu od 23. do 30. oktobra pod sloganom "Povratak napisanih", i na njemu će se predstaviti oko 400 izlagača iz zemlje i inostranstva.

Zemlja počasni gost ove godine je Rumunija, koja će imati priliku da predstavi autore, prevodioce, izdavače i distributere iz svoje zemlje.

Na konferenciji održanoj povodom Sajma knjiga, obratila se sekretarka za kulturu Nataša Mihailović Vacić, koja je rekla da se ovogodišnji slogan Sajma  knjiga odnosi na povratak ove manifestacije nakon pandemije koronavirusa.

"Povratak napisanih može da bude i slogan čitave istorije Sajma knjiga, jer borba ove manifestacije za opstanak kroz turbulentne decenije naše prošlosti uvek predstavlja zajedničku pobedu za kulturu i
umetnost našeg grada. Sajam knjiga je namenjen svima, od onih koji čine svoje prve čitalačke korake, do onih koji će tražiti retka i stara izdanja. Sajam nam pruža šansu da književnost i pisanu reč sagledamo
kroz njenu veličanstvenu širinu tema, žanrova i inovativnih medijuma. Tradicionalno imamo zemlju počasnog gosta, to je ove godine Rumunija, stoga pozivam sve posetioce da pruže sebi šansu i nauče nešto više o kulturi naših bliskih komšija. Odnosi naših zemalja su veoma dobri, ali kulturna razmena nije u dovoljnoj mreži odražavala saradnju", rekla je Nataša Mihailović Vacić.

Osim Rumunije, zemlje počasnog gosta, na Sajmu knjiga učestvovaće i izdavači iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Mađarske, Nemačke, Belorusije, Kine, Irana, Švajcarske, Kraljevine Maroko,
Egipta, Indije i Poljske.

Sajam knjiga 2022. održava se na beogradskom Sajmu, i kao i uvek, ponudiće ljubiteljima književnosti brojne štandove, akcije, popuste i promotivne aktivnosti kao što je druženje s piscima.

Školski dan biće u četvrtak 28. oktobra i tada se očekuje veliki broj organizovanih poseta jer će cene kolektivnih ulaznica iznositi samo 150 dinara. Porodični dani su u utorak i sredu, 24. i 25. oktobra, kada će moći da se kupi posebna karta za porodicu po ceni od 800 dinara.

Međunarodni beogradski sajam knjiga jedna je od najstarijih i najvažnijih književnih manifestacija u regionu. Njegov osnovni cilj je pružanje mogućnosti izdavačima, autorima, knjižarima, bibliotekarima, distributerima knjiga, kompanijama za multimediju i drugim akterima, da uspostave kontakte, razmene iskustva, sklope poslovne dogovore i ostvare druge vidove poslovne i kulturne saradnje. Svi izdavači iz Srbije i najugledniji izdavači iz regiona na Sajmu predstavljaju svoju godišnju izdavačku produkciju.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE